KK NEXE

Zaljubljenici u konje i konjički sport doći će na svoje; prestižni turnir dolazi u Feričance

15.07.2023 u 09:12

Bionic
Reading

Konjički klub Nexe s ponosom najavljuje održavanje prestižnog međunarodnog konjičkog turnira - CAI Feričanci 2023 od 20. do 23. srpnja 2023. godine. Natjecanje će okupiti vrhunske vozače i klubove iz Europe te pružiti nezaboravno iskustvo posjetiteljima, a ulaz je besplatan za sve.

Otvorenje počinje u petak 21. srpnja u 11 sati, dresurnom utakmicom. U subotu, 22. srpnja u 12 sati počinje maratonska utakmica, a uzvanike očekuje sajam loklanih OPG-ova, zabavni dječji kutak i bogata gastronomska ponuda te tamburaši. U nedjelju, 23. srpnja, posjetitelji će u 12 sati moći pogledati vožnje preciznosti, dok će se u 15 sati proglasiti pobjednici.

'Konjički klub Nexe do sada je ostvario niz ulaganja u razvoj konjušnice kako bi osigurao vrhunsku infrastrukturu za razvoj konjičkog sporta. Jedan od ciljeva nam je svakako razvoj i popularizacija ovog sporta u Hrvatskoj i regiji, a drago nam je da naš mladi klub već sada ima dosta osvojenih nagrada i priznanja. Trenutno imamo 26 grla, a do sada se u kupovinu konja uložilo približno 130.000 eura. Naravno, tu su i ulaganja u uređenje i opremanje konjušnice, hipodroma i opreme za rad s konjima, koje je procijenjeno na oko 800.000 eura. Ove investicije potvrđuju predanost kluba u unaprjeđenju konjičkog sporta i poticanju razvoja slavonskog kraja', rekao je Stjepan Ergović, predsjednik Konjičkog kluba Nexe.

Konjički klub Nexe poziva sve zaljubljenike u konjički sport, obitelji i ljubitelje dobre zabave da se pridruže CAI Feričanci 2023 turniru.

Uz vrhunski natjecateljski program, posjetitelji će imati priliku uživati u raznolikom popratnom programu i saznati nešto više o ovom zahtjevnom, ali plemenitom sportu.