U ORGANIZACIJI KK NEXEA

Kraljevski galop u Slavoniji; prestižno natjecanje dovelo elitu u Feričance

25.07.2023 u 20:12

Bionic
Reading

Proteklog vikenda Hipodrom u Feričancima postao je središnje mjesto okupljanja brojnih zaljubljenika u konjički sport, kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva, zahvaljujući međunarodnom natjecanju CAI Feričanci 2023. koji je dio Međunarodne federacije za konjički sport (FEI).

U organizaciji Konjičkog kluba Nexe ovo natjecanje u vožnji jednoprega, dvoprega i četveroprega udahnulo je novu dinamiku u konjičke krugove i privuklo znatiželjne gledatelje.

Tijekom trodnevnog događanja, posjetitelji su imali priliku uživati u sportskoj, gastronomskoj i zabavnoj manifestaciji te glazbenom nastupu tamburaškog sastava 'Šokci'. Kao i prošle, i ove je godine zabilježen značajan broj posjetitelja, a veliku pozornost privukli su i najmlađi natjecatelji.

Izvrstan nastup imali su domaći natjecatelji Stjepan Ergović, Dario Dorušak i Josip Zirn iz KK Nexe. Stjepan Ergović izborio je pobjedu u jednopregu na međunarodnoj razini te je ukupni pobjednik turnira u svojoj kategoriji, a kako se turnir bodovao i za nacionalno prvenstvo, ujedno je postao i prvak Hrvatske.

Dario Dorušak je u dvopregu u konkurenciji hrvatskih vozača izborio drugo mjesto, a Josip Zirn pobjednik je u kategoriji za mlade konje do šest godina. Devetogodišnji Ivan Dorušak revijalnom vožnjom preciznosti otvorio je zadnji dan turnira. Zahvaljujući ovim ostvarenim rezultatima, iako najmlađi, KK Nexe postao je najtrofejniji klub u zaprežnom sportu u Hrvatskoj, na najvišoj razini FEI natjecanja ovoj godini.

'Ponosno mogu reći kako je ovogodišnji turnir CAI Feričanci 2023. nadmašio sva naša očekivanja. Pripreme za natjecanje su trajale par mjeseci i zaista sam ponosan na sav organizacijski posao koji smo odradili. Imali smo jako dobar odaziv na turnir pa smo tako mogli ugostiti domaće ekipe, kojih je bilo najviše, te momčadi iz Mađarske, Rumunjske i Srbije. U posljednje dvije godine Klub je uložio značajna financijska sredstva za nabavu opreme, uređenje ergele i hipodroma kako bi se osigurali najviši standardi u organizaciji samog natjecanja. Veliko hvala svim sudionicima i posjetiteljima, a Konjički klub Nexe će nastaviti s predanim radom kako bismo i u budućnosti radili na promociji konjičkog sporta u Hrvatskoj i regiji', izjavio je Stjepan Ergović, predsjednik konjičkog kluba Nexe.