ČOVJEK OD POVJERENJA

Zadarski Zagrepčanin Karlo Žganec otvoreno o Danijelu Jusupu: Svi to znamo...

08.04.2024 u 10:29

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra večeras igraju posljednju utakmicu 'regularnog' dijela sezone AdmiralBet ABA lige protiv Partizana u Beogradu (19 sati, Arenasport).

Kako god utakmica završila Zadar će kao jedina hrvatska momčad u doigravanje ovog regionalnog natjecanja sa šestog mjesta i protivnik će mu biti podgorička Budućnost.

Jedan od ključnih igrača Zadra u prethodne dvije sezone je Karlo Žganec, centar kojeg ćete nerijetko vidjeti da prenosi loptu u polje napada kao playmaker. Čuvar je svlačionice u momčadi Danijela Jusupa i čovjek od njegovog velikog povjerenja.

'Dvije godine smo svi skupa na okupu, dobra je atmosfera u ekipi i dobro se poznajemo. Imam stvarno odličan odnos s trenerom Jusupom i pomoćnicima. Imaju puno povjerenje u mene, onda je i igraču dosta lakše igrati u takvom okruženju' rekao je Žganec u razgovoru za Sportske novosti te prokomentirao svoje bojito oružje s kojim dominira zadnje dvije sezone - trice.

'Nekad sam u mlađim kategorijama dosta šutirao, ali nekako prelaskom u seniore sam imao neke drugačije uloge pa sam izgubio naviku šuta. Odlaskom u Cluj se to polako počelo vraćati, što mogu najviše zahvaliti treneru Dušku Vujoševiću koji je dosta inzistirao da radim na tome te je dodatno radio sa mnom na tom segmentu pa sam s vremenom, zahvaljujući njemu, opet počeo dobivati sigurnost u tom dijelu.'

Kakav je osjećaj biti najtrofejniji košarkaš u državi, peterostruki prvak Hrvatske i šesterostruki osvajač kupa Krešimir Ćosić?

'Malo mi to čudno zvuči. Imao sam i sreće što sam bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Svaki trofej nosi neku svoju draž i ponosan sam da sam ih toliko osvojio.'

Prokomentirao je poseban odnos koji ima s trenerom Danijelom Jusupom:

'Poznajem trenera Jusupa čak i prije nego smo surađivali u Zagrebu. Znamo svi da je Jupe zahtjevan trener, prije svega mentalno jer očekuje od igrača maksimalan fokus kroz cijelu sezonu koji nekad nije lako držati. Maksimalno je predan poslu i uvijek je na raspolaganju svojim igračima. Ima taj neki očinski odnos. Mogu mu stvarno biti zahvalan na svemu što je napravio za mene u mojoj karijeri. Dao mi je priliku i ozbiljnu ulogu s mojih 17 godina tada u poprilično respektabilnoj momčadi Zagreba za hrvatske prilike. Usadio mi je neke osnovne igračke vrijednosti, koje kako mi karijera odmiče sve više cijenim. Doveo me i u Zadar te dao važnu ulogu u momčadi koju, nadam se, opravdavam svojim igrama. Imamo neko uzajamno povjerenje i dobro guramo zajedno.'

Vidi li se u budućnosti kao trener s obzirom na to da često preuzima “glavnu riječ” na minutama odmora?

'Puno me to ljudi pitalo, trenutno ne razmišljam o tome, ali vrijeme će pokazati', zaključio je Žganec u razgovoru za Sportske novosti.

Standings provided by Sofascore