IZNENAĐENJE?

Zadar održao lekciju Partizanu, ali ovo što je potom doživio Željko Obradović...

25.12.2023 u 08:01

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra odigrali su na Badnjak najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone i pred 8500 svojih navijača u dvorani Krešimira Ćosića 'nokautirali' euroligaški Partizan sa 84:68 (20:13, 27:21, 16:16, 21:18).

Luka Božić je bio na granici novog 'triple-doublea' s 26 koševa, devet skokova i devet asistencija. Briljirao je i Dario Drežnjak s 25 poena i sedam pogođenih trica iz deset pokušaja. Kapetan Marko Ramljak je dao veliki obrambeni doprinos, a ubacio je i 15 koševa.

Najbolji strijelac Partizana bio je Tristan Vukčević sa 16 poena.

To je ona činjenična strana ove Zadrove velike pobjede. Nakon koje je trener beogradskog kluba Željko Obradović sportski priznao.

'Čestitam Zadru na apsolutno zasluženoj pobjedi. Dobro su pripremili utakmicu, igrali su neusporedivo bolje od nas, s više želje i agresivnosti. Morao sam pozvati prvu minutu odmora poslije samo minutu i pol. Atmosfera je bila prava košarkaška. Hvala publici na svemu, pozdravima pred početak utakmice', prenosi MozzartSport.

A nakon utakmice Obradović je doživio još nešto, što je - kada su u pitanju relacije između hrvatskih i srpskih klubova - teško zamislivo. Pogotovo kada se sjetimo nemilih događaja od prije nekoliko tjedana kada su Zvezdini tzv. djelatnici kluba napadnuti u Zadru.

No, ovog puta, jer Obradovića se cijeni zbog stručnosti, ali i korektnosti, bilo je posve drugačije.

Profesor povijesti Tomislav Horvat sve je prenio na Facebooku.

Unatoč teškom porazu od Zadra, gospodin Željko Obradović strpljivo se nakon utakmice fotografirao s nekoliko mladih navijača Zadra. Lijepa gesta trenera Partizana!

Nije bio dužan ovo raditi, pogotovo nakon ovakve utakmice Partizana. S ovakvim ponašanjem dokazao je da je osim što je najtrofejniji europski trener, ujedno i veliki gospodin i profesionalac. Ne treba niti govoriti koliko je ovo značilo mladim navijačima koji su se uspjeli fotografirati s popularnim Žocom.

Trener Partizana je i uoči utakmice dobio veliki pljesak navijača Zadra u prepunoj dvorani Krešimira Ćosića.

Željko Obradović i Zadar vole se javno!

  • +17
Košarka, ABA liga: Zadar - Partizan Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc
Standings provided by Sofascore