SLAŽE SE ROSTER

Zadar doveo američkog razigravača i bacio oko na Zubčića

13.09.2013 u 10:26

Bionic
Reading

Sve je više posloženih kockica u mozaiku KK Zadar. Nakon vijesti da je prikupljen dovoljan broj potpisa vjerovnika za uspjeh predstečajne nagodbe i oprosta duga od strane Mira Bilana polako i sigurno popunjava se roster momčadi trenera Hrvoja Vlašića

Najnoviji igrač koji će mu biti na raspolaganju je Antonio Scoop Jardine. Riječ je o 188 centimetara visokom beku koji je tri godine proveo na sveučilištu Syracuse Orange. Prošle godine prijavio se na NBA draft, ali nije izabran jer je tjedan dana ranije slomio nogu te je završio na operacijskom stolu. Ljeto je proveo s NBA momčadi Cleveland Cavaliers, a Zadar će mu biti prvi europski klub.

Podsjetimo, na poziciji razigravača Zadar je dogovorio nastavak suradnje s Tonijem Prostranom, a svoje minute tražit će i mladi Lovre Bašić. Na vanjskim linijama Zadar pod ugovorom ima Ivana Batura, Marka Ramljaka i Franka Šanga. Najvjerojatnije će poziciju beka šutera pokriti Marko Car koji trenira s momčadi već neko vrijeme.

Na centarskim pozicijama ugovor imaju kapetan Ive Ivanov i povratnik Ante Đugum. Gotovo sigurno je kako će im se priključiti i dojučerašnji igrač Splita Filip Kraljević. U potrazi za igračem koji bi kvalitetno mogao pokriti pozicije četvorke i petice Zadranima je oko zapelo za jednim domaćim igračem. Sportski direktor Branko Skroče je najavio kako je u pitanju veliko iznenađenje. Neslužbeno saznajemo kako je u riječ o negdašnjem igraču Cibone Tomislavu Zubčiću. Privede li započete pregovore s Carom, Kraljevićem i Zubčićem uspješno kraju Zadar će, iako kasno, ipak posložiti konkurentan sastav za natjecanje u ABA ligi.