UPOZORENJE DINAMU

Zabio je Rijeci pa otkrio vrline i mane Kekove momčadi

12.02.2017 u 11:50

Bionic
Reading

Još je nepunih tjedan dana ostalo do nastavka natjecanja u MAXtv Prvoj ligi, što pak znači da hrvatski provligaši finiširaju pripreme i pokušavaju uigranost dovesti do vrhunca. Rijeka je jednu od posljednjih provjera odradila u subote te na svojoj Rujevici uspjela proekrenuti 0:2 protiv Domžala i stići do pobjede 3:2

U taj proljetni dio hrvatskog nogometnog prvenstva s najviše ambicija ulazi vodeća momčad lige, Rijeka, koja je ove subote na svojoj Rujevici igrala jednu od posljednjih provjernih utakmica. Bila je to prilika da svojim navijačima predstavi pojačanja ali i igru kojom namjerava sačuvati šest bodova prednosti pred Dinamom.

S druge strane Kekove momčadi bio je slovenski klub Domžale, trenutno trećeplasirana momčad nacionalnog prvenstva, a u kojem od ove zime igra Petar Franjić, poznato lice hrvatskih travnjaka, koji je protekle polusezone nosio dres azerbajdžanske Qabale.

'Da, bio sam u Qabali, kamo sam stigao u kolovozu. I bilo je to odlično iskustvo jer igrao sam utakmice Europske lige, što je za svakog igrača iz domaće lige veliki iskorak. Na moju žalost, u domaćem prvenstvu imaju ograničen broj mjesta za strance, a kako je tamo Filip Ozobić neprikosnoven, ali i dva, tri igrača pretplaćena na mjesto, jasno je da se nisam baš naigrao. Zato sam već ove zime, u želji da imam što više utakmica u nogama, odlučio promijeniti klub. Otvorila mi se opcija s Domžalama i jako sam sretan', rekao je 26-godišnji Franjić, bivši Dinamov junior, koji je potom igrao za Istru 1961 i Split.

Na žalost, iz Splita je otišao zbog neisplaćenih plaća i premija te čeka odluku Arbitražnog suda.

'Domžale su posložen klub, trenutno smo odmah iza Maribora i Olimpije, a tko zna, možda ih i dostignemo? Znam da kod slovensku ligu percipiraju kao lošiju, ali Domžale su ljetos igrale protiv Bilićevog West Hama u kvalifikacijama za Europsku ligu i u prvoj utakmici su pobijedili 2:1. Ovdje se odlično radi i svake godine uspiju prodati dva, tri igrača u neku jaču ligu. Meni je najvažnije uhvatiti kontinuitet, a za dalje ćemo vidjeti'.

Kakvom vidite 'budućnost' Rijeke?

'Znam da je Rijeka u finišu priprema, ali i uočio sam da će joj trebati još koji tjedan da se posve uigraju. Nama je dva gola zabio Kulušić, a kako je on tek došao, trebat će i njemu da se uigra sa zadnjom linijom. U sredini, gdje su Andrijašević, Bradarić i Maleš, te prema naprijed, s Gavranovićem i Gorgonom, Rijeka je uistinu odlično posložena', otkrio je Franjić, koji je u ovoj prijateljskoj utakmici zabio gol za 2:0. To mu je i treći gol Riječanima jer dva im je zabio dok je nosio dres Istre.

Je li Rijeka izgubila nedolaskom Nikice Jelavića?

'Jelavić je definitivno klasna igrač i značio bi svakoj momčadi puno. Pitanje je samo koliko bi mu trebalo vremena, s obzirom da od studenoga nije igrao utakmice, da uhvati natjecateljski ritam'.

I Rijeka ga još hvata.

'Slažem se, a vidjelo se to i na ovoj našoj utakmici. Mi smo nakon prvog dijela vodili 2:0, uz još jednu veliku prigodu. Čak su nam i domaći navijači pljeskali, a kako sam čuo s tribina neki su i komentirali da smo igrali kao Villarreal. Možda zato što smo i mi žuti. Ipak, u nastavku je Rijeka preokrenula, što potvrđuje da je momčad psihološki spremna'.

To će biti važno jer Dinamo, sa Sammirom i Guilhermeom najavljuje juriš na Rijeku?

'Dinamo je s njima dobio na kvaliteti. I siguran sam da će u nastavku sezone biti puno konkurentniji. Ipak, ja mislim da sve ovisi o Rijeci. Nadam se da će se na kraju, uz fer suđenje, ipak sve rasplesti na travnjaku i da će najbolji postati prvak', zaključio je Petar Franjić.