pad koncentracije

[VIDEO] Predsjednik Rijeke Damir Mišković otvoreno je rekao ono što sudac Mario Zebec nije vidio ni nakon provjere VAR snimke: Da, bio je penal, ali...

28.09.2021 u 07:45

Bionic
Reading

U 10. kolu Hrvatski Telekom Prve lige odigrana je vjerojatno najluđa utakmica u povijesti hrvatskog nogometa. Gorica je u nevjerojatnom susretu na svom terenu izgubila od Rijeke 4:3, u 90. minuti domaći su zabili za 3:3, samo minutu kasnije Rijeka zabija za 4:3, a nakon toga sudac Mario Zebec ne sudi jedanaesterac za domaće

Daleko je ovo od gotovog, posebice nakon što je i sudački ekspert Marijo Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion ustvrdio da je glavni sudac utakmice Gorice i Rijeke Mario Zebec pogriješio.

'Trebao je to biti kazneni udarac. Vidljivo je da je došlo do udaranja po listu igrača, s pravom je reagirao sudac iz VAR sobe, no došlo je do pada koncentracije...', zaključio je Strahonja.

No sad je gotovo, nema tu 'što bi bilo kad bi bilo', Rijeke iz Velike Gorice nosi sva tri boda, a suci su i dalje 'slijepi', bez obzira na to što imaju obilatu pomoć VAR-a. Sad je kristalno jasno da im ni to ne pomaže i očigledno je da samo drastične kazne za takve previde mogu biti učinkovite.

A koliko je sve bilo jasno i vidljivo? Pa najbolje je o svemu svoje rekao predsjednik Rijeke Damir Mišković.

'Penal? Na prvu se, baš kao kod onog opravdano dosuđenog penala za Goricu, možda ne vidi jasno je li bio penal ili ne. Ali kad pogledaš VAR-ovu snimku, meni se čini da ga je Smolčić udario po nozi', kazao je Mišković gostujući na regionalnoj televiziji Kanal RI i napomenuo:

'Sudac je tamo bio najbliži. Ovako kada gledamo na televiziji, iskreno, mislim da ga je udario po nogama. Da, po meni je bio penal ako je ovo ovako kao što je prikazano...'

NK Gorica - NK Rijeka 3:4 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Pošteno, nema se tu što prigovoriti. Osim sucu...

U emisiji se Mišković osvrnuo i na dosadašnji dio sezone.

'Prvi smo, dobro je. Napadački smo fantastični i imamo toliko dobrih igrača da je velika borba za mjesto u sastavu. A vjerujem da će trener posložiti i obranu. Mislim da je osnovni problem što se igre prema nazad tiče koncentracija. Posebno kod ključnih igrača...', kaže Mišković te da kako ga je jedan igrač Rijeke posebno razočarao:

  • +9
NK Gorica - NK Rijeka, HT Prva liga, 26.9.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Bio sam uvjeren da kad imaš reprezentativca Makedonije Darka Velkovskog u momčadi, stopera koji vrhunski igra za reprezentaciju, onda si riješio taj stoperski problem. Ali isti taj igrač ima velike oscilacije i rijetko odigra tako dobro kao za reprezentaciju i on je za mene veliko razočaranje.'

Razočaran je i ljutit nakon utakmice s Goricom bio i trener Rijeke Goran Tomić.

'Neka, neka je ljutit. Ja volim da je ljutit. To znači da mu je stalo, kao i svima u stožeru i momčadi. Neka riješe ono što trebaju, neka se i pofajtaju ako treba. Verbalno, naravno. Tomić radi fantastičan posao. Ponavljam, mislim da je kod igrača ključni problem koncentracija i da će Tomić i njegov stožer to riješiti', zaključio je gazda i predsjednik Rijeke Damir Mišković gostujući na regionalnoj televiziji Kanal RI.

Hrvatska 1. liga

Hrvatski dragovoljac-Istra 19610:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Rijeka962120
2.Osijek1062220
3.Dinamo Zagreb861119
4.Hajduk961219
5.Gorica1041513
6.Lokomotiva932411
7.Šibenik1031610
8.Istra 1961931510
9.Slaven Belupo101366
10.Hrvatski dragovoljac101275

Sljedeće utakmice

1.10.Šibenik-Gorica
2.10.Lokomotiva-Slaven Belupo
2.10.Istra 1961-Rijeka
3.10.Dinamo Zagreb-Hrvatski dragovoljac
3.10.Osijek-Hajduk