VAR BIO KONTRA

Veliki skandal u režiji Fife; Argentinci imaju razloga biti ogorčeni

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 22.11.2022 22:03
  • Objavljeno 22.11.2022 u 22:03
Bionic
Reading

U dvoboju 1. kola skupine C Svjetskog nogometnog prvenstva Saudijska Arabija je na stadionu Lusail senzacionalno svladala Argentinu sa 2:1 (0:1).

Povela je Argentina golom Lionela Messija (10-11m), no početkom drugog poluvremena su Saleh Al-Shehri (48) i Salem Al-Dawsari (53) kreirali preokret.

Abdulhamid je rukama držao Paredesa u svom kaznenom prostoru, a slovenski sudac Vinčič je nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač kaznenog udarca u 10. minuti bio je argentinski kapetan Messi.

Do kraja prvog poluvremena Argentina je još tri puta tresla mrežu Saudijske Arabije, jednom Messi, a dva puta Lautaro Martinez, no svi ti golovi poništeni su zbog zaleđa. U prva dva navrata centimetri su odlučivali o tome da Argentina ne poveća prednost, dok je u trećem navratu Lautaro bio oko metar iza zadnje linije obrane Saudijaca.

No, da je bilo pravde Argentina je trebala imati vodstvo 2:0. Jer kod Martinezovog gola VAR nije bio naklonjen Gaučosima, što potvrđuju brojne fotografije koje kruže internetom.

Dojam je da prilikom povlačenja linija suci nisu gledale poziciju lijevog beka Saudijaca koji je bio najbližu golu, bliži i od Interovog napadača.

Svi koji ne opravdavaju tehnologiju nakon ovog detalja došli su na svoje te su dobili mogućnost kritizirati Fifu, jer ovakav propust je nedopustiv.

I pitanje je kako bi utakmica završila da je Argentina povela 2:0. No, nije.

Nastavak utakmice krenuo je potpuno neočekivano i Saudijska Arabija je u prvih osam minuta ostvarila potpuni preokret. U 48. minuti Al-Buraikan je sjajnom okomitom loptom 'rasparao' argentinsku obranu, loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Al-Shehri koji je potom izbjegao blok Romera i pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Martineza.

Samo pet minuta potom Al-Dawsari je fenomentalnim udarcem pogodio gornji lijevi kut Martineza za prednost Saudijske Arabije.

  • +38
Argentina - Saudijska Arabija; 1. kolo Svjetskog prvenstva, 22.11.2022. Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal