senzacija o kojoj se priča

[VIDEO] Pogledajte ludo slavlje nakon pobjedničkog gola Saudijske Arabije; stradala su vrata

22.11.2022 u 20:57

Bionic
Reading

Pobjeda Saudijske Arabije protiv Argentine na otvaranju natjecanja u skupini C Svjetskog prvenstva u Katru, sasvim sigurno jedno je od najvećih iznenađenja u povijesti Mundijala.

Povela je Argentina golom Lionela Messija (10-11m), no početkom drugog poluvremena su Saleh Al-Shehri (48) i Salem Al-Dawsari (53) kreirali preokret.

Prema očekivanju, dvoboj jednog od glavnih favorita za svjetski naslov Argentine i jedne od najslabijih reprezentacija na svjetskoj smotri Saudijske Arabije u prvom je poluvremenu nalikovao na igru 'mačke i miša'.

Igralo se praktički samo na polovici terena koja je pripadala azijskoj reprezentaciji, a Argentina je i povela u ranoj fazi utakmice.

Nastavak utakmice krenuo je potpuno neočekivano i Saudijska Arabija je u prvih osam minuta ostvarila potpuni preokret. U 48. minuti Al-Buraikan je sjajnom okomitom loptom rasparao argentinsku obranu, loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Al-Shehri koji je potom izbjegao blok Romera i pogodio sam donji lijevi kut nemoćnog Martineza.

Samo pet minuta potom Al-Dawsari je fenomentalnim udarcem pogodio gornji lijevi kut Martineza za prednost Saudijske Arabije.

Ta je pobjeda izazvala potpunu euforiju u Saudijskoj Arabiji, a reagirao je i prvi čovjek države. Saudijski vladar, kralj Salman proglasio je državni praznik u toj zemlji u srijedu povodom pobjede.

Srijeda će tako biti neradni dan za sve zaposlene u javnom sektoru te za učenike i studente.

'Tisuće čestitki, junaci', oglasio se putem twittera sudijski ministar sporta Abdalaziz bin Turki Al-Fajsal.

Također, odlučeno je kako je zbog pobjede omogućen besplatan ulaz u tri zabavna parka u Saudijskoj Arabiji.

A kako se slavilo, pogledajte u prilogu. Tako da su iz okvira skinuli i vrata.

  • +38
Argentina - Saudijska Arabija; 1. kolo Svjetskog prvenstva, 22.11.2022. Izvor: EPA / Autor: RUNGROJ YONGRIT