egzotična destinacija

'Vatreni lakat' odlučio je prihvatiti poziv s drugog kraja svijeta te odlazi u Afriku kako bi vodio 87. reprezentacju svijeta

28.07.2021 u 11:56

Bionic
Reading

Aljoša Asanović (55) novi je izbornik reprezentacije Zambije. Dosadašnji instruktor za dijasporu Hrvatskog nogometnog saveza preuzet će 87. reprezentaciju na Fifinoj ljestvici u svom novom trenerskom izazovu...

'Bila mi je velika čast raditi u Hrvatskom nogometnom savezu, ali došlo je vrijeme za nove izazove u mojoj trenerskoj karijeri', kazao je u oproštajnom pismu Aljoša Asanović (55) koji je od 2006. do 2012. godine bio nezamjenjivi član stožera Slavena Bilića u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Novi posao je Asanović dobio na preporuku predsjednika HNS-a Davora Šukera.

'Zahvaljujem Davoru Šukeru na preporuci i čelnicima Zambijskog nogometnog saveza na ukazanom povjerenju, već u rujnu me očekuju prve obaveze na novoj funkciji. Naravno, zahvaljujem čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza koji su mi cijelo vrijeme bili podrška i svim kolegama i suradnicima na odličnoj suradnji', rekao je Aljoša Asanović.

Legendarni 'vatreni lakat' preuzima reprezentaciju Zambije uoči početka afričkog dijela kvalifikacija za plasman na SP 2022. godine.