pobuna u tokiju

Očajnički apel jednog od najboljih svjetskih tenisača: Tko će biti kriv ako ja sad ovdje umrem?

Bionic
Reading

Rus Daniil Medvedev trenutno je drugi tenisač na ATP ljestvici i jedan od favorita za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama. No, tenisačicama i tenisačima najveći problem predstavljaju dnevni termini odigravanja mečeva zbog visoke vlage i nesnosnih vrućina

Daniil Medvedev igrao je meč osmine finala na Olimpijskim igrama u Tokiju protiv Talijana Fabija Fogninija. Uz dosta muke Medvedev je na kraju slavio 6:2, 3:6, 6:2 i prošao u četvrtfinale, ali najveći protivnik na terenu mu nije bio Fognini.

U jednom trenutku sudac Carlos Ramos je primijetio da se Medvedev ne osjeća dobro te ga je upitao može li završiti meč koji je igran po velikoj vrućini uz vrlo visoku vlažnost zraka.

'Mogu završiti meč, ali mogu i umrijeti. Tko će preuzeti odgovornost ako umrem?', zapitao je ruski tenisač.

Podsjetimo, danas nešto ranije je Španjolka Paula Badosa Gibert doživjela toplotni udar za vrijeme meča protiv Čehinje Markete Vondroušove zbog čega je morala predati meč nakon prvog seta. Španjolka je teren napustila u invalidskim kolicima...

>> Užasne scene u Tokiju; nesretna španjolska tenisačica teren je napustila u invalidskim kolicima...

Da situacija bude još i gora, organizatori Olimpijskih igara prije nekoliko dana odbili su molbu Novaka Đokovića da pomaknu termine teniskih mečeva za poslijepodnevne ili večernje sate zbog užasne vrućine i sparine u Tokiju. Istu je molbu imao i Medvedev, ali njihove molbe nisu uslišene.

'Smiješno je i to što imamo samo jednu minutu za mijenjanje strana nakon svaka dva gema. To je užasno, trebala bi biti barem minuta i pol kao što je na ATP turnirima', zaključio je ljutiti Daniil Medvedev.