KOME JE DO SPORTA

Vapaj Saše Đorđevića nakon masakra u Beogradu: Dragi moji partizanovci i realovci...

04.05.2023 u 08:31

Bionic
Reading

Bivši srpski reprezentativac i izbornik uputio je sućut obiteljima poginulih u beogradskoj školi 'Vladislav Ribnikar'

Legendarni srpski košarkaš i trener Aleksandar Đorđević pozvao je svoje bivše klubove Partizan i Real Madrid da odgode četvrtu utakmicu četvrtfinalne serije Eurolige zbog masakra u beogradskoj školi 'Vladislav Ribnikar'.

Učenik sedmog razreda K.K. (13) ubio je osmero djece i zaštitara te ranio nastavnicu povijesti i šestero učenika. Sva djeca su njegovi vršnjaci. Srbija je zbog tragedije proglasila trodnevnu žalost, no ona počinje od petka, a Partizan i Real Madrid imaju zakazanu utakmicu za večeras u 20.30 sati. Đorđević apelira na igrače svojih bivših klubova da ipak ne istrče na parket.

'Šok, nevjerica uslijed masakra u beogradskoj školi. Sućut obiteljima stradalih. Slava im, Bog dušu da im prosti. Moja Srbijo, moj Beograde, moji Partizane i Real Madride, reagirajte na pravi ljudski način i odgodite utakmicu. Kome je do pjesme, radosti i navijanja nakon ovakve tragedije', napisao je Đorđević na Twitteru.

No njegov vapaj ipak nije bio dovoljan. Utakmica će se odigrati uz minutu šutnje, a tijekom susreta u dvorani se neće puštati glazba te će izostati i uobičajeni spektakl koji priređuju navijači Partizana na početku susreta.

Podsjetimo, nakon dvije pobjede Partizana u Madridu, Real je u Beogradu smanjio na 2-1, a Final Four u Kaunasu izborit će momčad koja prva ostvari tri pobjede.