VELŠKI 'XAVI'

Uzgaja kokice, ali zato je zabio više nego Rooney i Pogba zajedno

01.11.2016 u 13:09

Bionic
Reading

Sjajni veznjak s napadačkim 'apetitima' Stoke Cityja, Joe Allen, koji je još za vrijeme Eura privukao veliku pozornost, s odličnim je igrama nastavio i ove jeseni, pa se o ovom 26-godišnjaku već pišu priče

Naime, Joe Allen bio je igrač Liverpoola, no u redovima 'redsa' u četiri se godine baš i nije naigrao, a još je zanimljivije da je u deset kola ove sezone zabio za Stoke City više nego za 'redse' u periodu dok je bio njihov član.

'Prvo i najvažnije: On je odličan nogometaš, a takvi igrači mogu igrati na gotovo svakoj poziciji', rekao je Mark Hughes, velški trener koji je 'krivac' što je Allen preselio za 15,5 milijuna eura iz Liverpoola u Stoke.

U desetom kolu Premiershipa, Stoke je bio domaćin Swanseu, a Allen je upisao dvije asistencije u pobjedi 3:1. Pridodamo li tome i četiri gola, Velšanin je sudjelovao u šest pogodaka svoje momčadi, čime je puno efikasniji i od puno razvikanijih igrača lige – Pogbe, Rooneyja i Ibrahimovića. Zanimljivo, Rooney i Pogba - zajedno - zabili su tek dva gola.

O Allenu su već govorili da ih podsjeća na Xavija i Pirla, a trener Hughes ga je zbog 'osjećaja za gol' prebacio na mjesto desetke. Čak je i Allen bio sumnjičav hoće li se snaći na toj poziciji, ali zasad mu ide i više nego odlično.

'Nisam siguran koja je najbolja pozicija za mene. Vidjet ćemo još nekoliko utakmica mogu li igrati na tom nivou u kontinuitetu. Nisam puno igrao na poziciji desetke, postoje stvari koje mogu unaprijediti, ali mi se dopada sloboda kada igram bliže protivničkom golu.'

Otkrili su engleski mediji da je Allen obiteljski čovjek koji gaji i veliku ljubav prema životinjama. Posebno prema kokicama i pilićima, a u svibnju je u razgovoru za The Sun otkrio kako ima malu farmu, s 14 kokica i dva pijetla. No dodatna je zanimljivost da je te kokice uzeo 'pod svoje' kada one više nisu mogle nositi jaja, a pijetla je dobio kao rođendanski poklon.

Allenov brat Harry izgubio je sluh nakon što je kao trogodišnjak prebolio meningitis i zato velški reprezentativac sudjeluje u humanitarnim akcijama, što cijeloj njegovoj biografiji daje dodatni plus. I još za vrijeme Eura u Francuskoj, divili su mu se mnogi velikani, između ostalih i Thierry Henry.

'Da su Messi ili David Silva napravili to što on radi, ljudi bi poludjeli zbog toga. On je razlog dobrih igara Stokea. Brilijantan je', naglasio je Henry