SAMO ZA TPORTAL

Uvijek duhovit i optimističan Silvio Marić ima recept za Antu Čačića i Modre; vjerujete li i vi u ovakav ludi rasplet?

13.10.2022 u 08:12

Bionic
Reading

S četiri osvojena boda iz četiri utakmice u skupini E Lige prvaka, nogometaši Dinama još su uvijek u kombinacijama za osvajanje mjesta koje jamči prezimljavanje u Europi. Prezentacije Čačićeve momčadi su zapažene, baš kao što je bila i pobjeda nad Chelseajem u prvom kolu. A prema riječima jednog od najomiljenijih Dinamovih igrača, Silvija Marića, ova momčad još 'ima posla' u skupini

Dinamo je u utorak remizirao 1:1 protiv RB Salzburga pred svojim navijačima. I stigao do boda koji bi Modrima itekako mogao značiti u ukupnom zbroju, to jest hvatanju jednog od mjesta koja jamče tzv. europsko proljeće.

Oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Gosti su poveli u 12. minuti, a s 15 metara iskosa precizan je bio Nicolas Seiwald. Dinamo je izbrisao rezultatski minus krajem prvog poluvremena, a u 42. minuti strijelac je bio Robert Ljubičić. Unatoč tome što su oba sastava imala dosta prilika u drugom dijelu, rezultat se nije mijenjao.

Utakmica protiv austrijskog prvaka, koji je na papiru dvostruko skuplji od momčadi Modrih, potvrdila je ovo što se već duže vrijeme zna - Dinamo je ravnopravan i nogometnoj eliti.

'Borba, da. To je Liga prvaka, ide se bod po bod. Vidimo da je i Milan izgubio od Chelseaja, istog onog kojeg je naš Dinamo dobio. A mi sada igramo s Milanom doma. To su velike utakmice! Bit će fešta, bit će veselje, a i taj se Milan može dobiti. Ova utakmica protiv Salzburga daje nam pravo vjerovati u uspjeh. Bila je to lijepa utakmica, otvorena, run and gun. Bojao sam se da ne primimo gol. Vidjeli smo koliko su Austrijanci opasni u toj igri kad je trka u pitanju, kad se juri 'gore-dolje', strašno su jaki motorički. Tako da sam jako zadovoljan bodom', rekao je za tportal 47-godišnji Silvio Marić, apsolutna legenda maksimirskog kluba.

Nažalost, opet je jedna greška kažnjena primljenim golom. Dokaz je to koliko je ovo natjecanje opasno, u kojem se nema pravo na propust?

'Da, slažem se. To je takva razina natjecanja. Ali imali smo i mi svoje šanse, zbog njih trebamo žaliti. Šteta što nismo zabili. Ali to je tako. No imamo još dva kola, sve je otvoreno. Imamo dvije prekrasne utakmice.'

Jesu lijepe, ali zar zbilja Dinamo može doći do 'skalpa' nekog od tih velikana?

'Zašto ne? Iskreno, ja se nadam da će Chelsea već u Salzburgu osigurati prolazak skupine i prvo mjesto, odnosno da će dobiti Red Bull. Dogodi li se to, oni će protiv Dinama igrati s drugom ekipom kako bi se odmarali za Premier ligu. Tu vidim našu priliku. Samo treba vjerovati', poslao je jasnu poruku treneru Čačiću i Modrima Marić, trenutno sportski direktor zagrebačkog prvoligaša NK Rudeša.

Svakako zanimljiv rasplet čeka nas u Dinamovoj skupini, a mnogi ljubitelji nogometa sličnog su razmišljanja. Baš sve je još uvijek otvoreno.

  • +51
Dinamo - Red Bull Salzburg, Liga prvaka, 11.10.2022. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT
Standings provided by Sofascore