NEUMORNI BORAC

Umirovio se igrač kojega su mnogi obožavali

22.12.2015 u 18:34

Bionic
Reading

Nogometom oduvijek vladaju zvijezde 'neograničenih' tehničkih vještina, no u srcima navijača uvijek se nađe mjesta i za neumorne trkače koji se jednoga dana mogu s velikim ponosom osvrnuti na učinjeno

Dva mjeseca uoči svog 37. rođendana kopačke je o klin odlučio objesiti nekada sjajni irski veznjak Damien Duff. Borac prvorazrednog kalibra u seniorskom je nogometu debitirao u dresu Blackburna u proljeće 1997. i odmah zaradio status igrača utakmice.

Za Roverse je nastupao još pet sezona (i osvojio jedan Liga kup), kada ga je naciljao Chelsea i doveo ga za 17 milijuna funti. U korist mu nije išao dolazak Josea Mourinha na Stamford Bridge, no neumorni Irac uskoro mu je dokazao da može igrati, iako je u istoj momčadi i Arjen Robben, te je Duff imao važnu ulogu u osvajanju dva uzastopna naslova prvaka. Rušio je Barcelonu u Ligi prvaka i Manchester United na putu do osvajanja još jednog Liga kupa.

Igrao je još za Newcastle, Fulham, Melbourne i Shamrock Rovers gdje je u utorak obznanio kraj karijere. Za irsku reprezentaciju nastupio je točno 100 puta. Prvi od osam golova zabio je baš Hrvatskoj 2001. u Dublinu, a prije dvije godine kao kapetan je vodio Irsku na Euro. Jedan od igrača koje će se dugo pamtiti, ne samo u Irskoj i Premiershipu. Borac od kalibra vrlo dobre tehnike.

Duff je najbolje godine dao Chelseaju