TAKO JE NAJBOLJE

U zadnji trenutak spriječen kaos na VN Kanade; problem nije riješen, ali barem ovog vikenda neće biti neugodnih šokova

18.06.2022 u 19:33

Bionic
Reading

FIA ipak ne namjerava kazniti momčadi u Formuli 1 koje neće uspjeti riješiti poskakivanja svojih bolida na VN Kanade pa je tako spriječen mogući kaos zbog suspenzija samih vozača

Upravno tijelo auto-moto sporta ovog je vikenda donijelo odluku da intervenira i pomogne momčadima oko poskakivanja bolida na stazi zbog kojih pate sami vozači.

Naravno, veći teret trebaju podnijeti same momčadi pa je FIA zaprijetila diskvalifikacijom vozača na VN Kanade čiji će bolidi previše poskakivati.

No portal RacingNews365.com otkriva da FIA nema namjeru izricati ozbiljne kazne dok se njihov proces prikupljanja podataka ne završi i malo je vjerojatno da će ta faza biti dostignuta do kraja trećeg treninga u subotu kao i kvalifikacija.

'Malo je vjerojatno da će FIA ​​prikupiti dovoljno reprezentativnih podataka do kraja zadnjeg treninga, pa je vjerojatno da će morati nastaviti s procesom prikupljanja i analize podataka. Zato potencijalne mjere protiv nepoštivanja, neće se poduzeti sve dok se ne prikupi dovoljna količina podataka', rekao im je glasnogovornik FIA-e.