TEŠKA ODLUKA

U svijetu tenisa ostat će ogromna praznina: Kao da dio nas umire...

14.11.2019 u 11:11

Bionic
Reading

Američki tenisači Bob i Mike Bryan najuspješniji su par svih vremena, trebali su sudjelovati na ATP Finalsu u Londonu, ali ih je u tome spriječila ozljeda. Sada su donijeli odluku o odlasku u mirovinu na kraju sezone 2020.

Kada neki tenisači i tenisačice odlaze u mirovinu u svijetu tenisa ostaje praznina, a tako će biti i kada sljedeće godine nakon US Opena poznata braća kažu 'zbogom'. Američki blizanci imat će 42 godine, na Touru traju 21 godinu i ta odluka nije neočekivana, ali uvijek izaziva emocije.

Zajedno su osvojili 16 Grand Slam titula (Mike dvije više), a još su 14 puta poraženi u finalima. Osvajači su zlatne olimpijske medalje iz Londona 2012., a jednom su osvojili i Davis Cup (2007.). Bob ima 118 naslova, a Mike 123. Prvo mjesto parova držali su rekordnih 139 tjedana. Odigrali su više od 1100 mečeva sa postotkom pobjeda većim od 75 posto.

  • +7
Američki tenisači Bob i Mike Bryan Izvor: EPA / Autor: MADE NAGI

'Još jedna sezona, jako smo uzbuđeni zbog toga. US Open će biti naš zadnji turnir', najavio je Mike.

'Očekivano, bila je to jako teška i velika odluka. Na Touru smo 21 godinu, više od pola života. Tenis nam je u krvi pa imamo osjećaj kao da dio nas umire', dodao je Bob.

Inače, ovi blizanci su posebni i po tome što je Bob ljevoruk, a Mike desnoruk.