invazija na vatrene

Tri i pol mjeseca uoči utakmice Portugala i Hrvatske rasprodane sve ulaznice!

23.02.2024 u 15:30

Bionic
Reading

Rasprodane su sve ulaznice za prijateljsku nogometnu utakmicu između Portugala i Hrvatske koja će se igrati 8. lipnja u Lisabonu, priopćio je Portugalski nogometni savez

'Više nema ulaznica za utakmicu Portugala i Hrvatske na Nacionalnom stadionu', navedeno je u priopćenju.

Nacionalni stadion u Lisabonu, poznat i kao sportski kompleks Jamor, prima oko 37.500 gledatelja. Portugal je posljednji put igrao ondje prije deset godina kada je ugostio Grčku u remiju 0:0.

Portugal i Hrvatska će odigrati pripremnu utakmicu uoči Europskog prvenstva koje se igra od 14. lipnja do 14. srpnja u Njemačkoj. Hrvatska će prvenstvo otvoriti 15. lipnja sa Španjolskom, a u skupini su još Italija i Albanija.

Portugalci su, pak, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pobijedili u svih deset odigranih utakmica pa vjeruju u ponavljanje uspjeha iz 2016. godine kada su osvojili naslov prvaka.

Portugal i Hrvatska su dosad igrali međusobno sedam puta. Portugal je pobijedio šest puta, a jedna utakmica je završila neodlučeno. Naravno, ljubitelji nogometa u Portugalu nadaju se kako će za Hrvatsku zaigrati i Luka Modrić kojem se žele nakloniti.

Na Nacionalnom stadionu otvorenom 1946. godine Portugal je dosad odigrao 50 utakmica, a pobijedio u njih 21.

Hrvatska je prošle godine osvojila srebrnu medalju u europskoj Ligi nacija te je bila treća na Svjetskom prvenstvu 2022.