na golu je hrvat

Zastrašujući niz PAOK-a traje; čeka ih Dinamo koji navijači pamte po ružnom incidentu

23.02.2024 u 15:08

Bionic
Reading

Protivnik zagrebačkog Dinama u osmini finala Konferencijske lige, grčki PAOK ove sezone u 12 europskih utakmica nije upisao niti jedan poraz

Momčad koju vodi rumunjski stručnjak Razvan Lucescu, a brani hrvatski nogometaš Dominik Kotarski, je ove sezone odigrala 12 europskih utakmica ostvarivši pritom devet pobjeda i tri remija uz razliku pogodaka 29-12.

>> Dinamo upravo doznao protivnika u osmini finala Konferencijske lige; ide na PAOK!

Zastrašujući europski niz momčad iz Soluna je počela u 2. pretkolu Konferencijske lige odigravši kod kuće 0-0 protiv Beitara iz Jeruzalema. No, Grci su u uzvratu u Jeruzalemu bili uvjerljivi slavivši sa 4-1.

Uslijedile su dvije utakmice protiv splitskog Hajduka u 3. pretkolu. Na Poljudu je bilo 0-0, a u uzvratu na Toumbi domaćin je pobijedio sa 3-0.

U zadnjoj kvalifikacijskoj rundi PAOK je dobio obje utakmice protiv škotskog Heartsa. U Edinburgu je bilo 2-1, a u uzvratu u Solunu 4-0.

U natjecanju po skupinama PAOK je bio jedna od najuspješnijih momčadi. Jedino je Viktorija Plzen, koja je igrala u Dinamovoj skupini, bila bolja ostvarivši svih šest pobjeda. PAOK je baš kao i Club Brugge ostvario pet pobjeda i remi.

Protiv Eintrachta su i Frankfurtu i u Solunu slavili sa po 2-1, dvije pobjede su ostvarili i protiv HJK-a, u Helsinkiju je bilo 3-2, a u Solunu 4-2, Aberdeen su dobili u Škotskoj (3-2), a remizirali kod kuće (2-2). Nema sumnje kako svi u PAOK-u jedva čekaju okršaje protiv Dinama kako bi nastavili svoj niz. No, s druge strane jasno je kako navijači ne pamte po dobrome Dinamo jer su 2010. godina napadnuti navijači dok su se vozili autobusom prema stadionu.

Tad su dvije skupine huligana oko 13 sati popodne u Novom zagrebu kamenjem te zapaljenim bakljama zasule autobus s navijačima PAOK-a (troje ozlijeđenih navijača prevezeno je u bolnicu, op.a.).

Inače, PAOK je kao jedan od osam pobjednika skupina izborio direktan plasman u osminu finala. U nacionalnom prvenstvu, PAOK je trenutačno drugi s bodom manje od AEK-a.

Dinamo i PAOK su do sada igrali dva puta u skupini Europske lige u sezoni 2020/11. Grčki klub je dobio obje utakmice rezultatom 1-0.

U Solunu je pitanje pobjednika odlučio gol Vladimira Ivića u 56. minuti, a u Zagrebu je Dinamu presudio gol Dimitrisa Salpingidisa u 60. minuti.

Dinamo je na koncu bio treći u skupini sa sedam bodova, PAOK je bio drugi sa 11, a prvu poziciju osvojio je Villarreal sa 12 bodova. Na začelju je bio Club Brugge s tri boda.