BROOKS O BOGDANOVIĆU

Trener Washingtona rekao veliku istinu o Hrvatu; evo zašto je priznao grešku!

05.05.2017 u 11:02

Bionic
Reading

U važnoj pobjedi Washington Wizardsa nad Boston Celticsima 116:89 najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović igrao je 29 minuta te je s 19 koševa (trice 4-7) i deset skokova bio jedan od boljih igrača. Posebno je zanimljivo bilo čuti odgovor trenera Wizardsa Scotta Brooksa na pitanje o sjajnoj igri Hrvata te o kritikama koje je dobivao jer mu nije dao dovoljno minuta u prve dvije utakmice…

Ovom pobjedom košarkaši Washington Wizardsa smanjili su polufinalnu seriju na 1-2, a vjerojatno je i sam Scott Brooks svjestan toga da su u drugoj utakmici ove serije, koju su Wizardsi izgubili nakon produžetka, ispustili pobjedu zbog njegove tvrdoglavosti. Naime u toj utakmici Bojan Bogdanović igrao je samo osam minuta, a koliko je učinkovit kada dobije više od toga, vidjelo se u ovoj utakmici.

'Odlično smo odigrali i mislim da smo ovom pobjedom pokazali da možemo proći Boston. Meni je samo potrebno više minuta da mogu pomoći momčadi. Jako sam zadovoljan svojom igrom večeras', rekao je za tportal.hr Bogdanović odmah nakon utakmice. Nešto kasnije oglasio se i Brooks...

>> Bogdanović uništio Boston; sjajnom Hrvatu poklonio se cijeli Washington

'Mislim sam da sam napravio pametan potez za nas ovom promjenom, dao sam mu više minuta… Trebao sam još prije biti na Twitteru, još prije nekoliko utakmica', iskren je bio Brooks, kojeg su mnogi kritizirali zato što Bogdanović tako malo igra i što ne koristi njegov sjajan šut za tri poena.

'On je jako dobar igrač, a napravio sam pogrešku u prošloj utakmici jer sam mu dao samo osam minuta, ali u takvom je smjeru ona išla i imali smo priliku pobijediti. Igrao je u puno važnih utakmica, zabio je puno velikih šutova, a to je napravio i kod nas ove godine (imao je trice 8-9 u pobjedi protiv Orlando Magica, op.a.). Za ovu utakmicu bilo je važno da u pravom trenutku dobije loptu. I iskoristio je priliku već na početku s nekoliko teških šutova', dodao je Brooks te se tako posuo pepelom i priznao je pogrešku zbog koje je u prve dvije utakmice odigrane u Bostonu ispustio minimalno jednu pobjedu.

Brooksova izjava o Bogdanoviću počinje na 2:55 u priloženom videu.