'les expertsi' u problemu

Totalni šok za Francuze; Karabatić zbog ozljede definitivno propušta Europsko prvenstvo

01.01.2022 u 10:04

Bionic
Reading

Za manje od dva tjedna započinje Europsko rukometno prvenstvo i sve reprezentacije započinju završne pripreme. No, prvog dana 2022. godine Francuzi su objavili kako na EP dolaze poprilično oslabljeni

Podsjetimo, francusku rukometnu reprezentaciju je na samom početku priprema za Europsko prvenstvo koje se od 13. do 30. siječnja igra u Mađarskoj i Slovačkoj poharao koronavirus, a sada su 'Les Expertse' sasjekle i ozljede.

Francuski je izbornik Guillaume Gille zbog zaraze koronavirusom prvo ostao praktički bez polovice igrača, a sada je ostao i bez dva izuzetno važna rukometaša iz prve postave na koje je računao za Europsko prvenstvo.

Prvo je zbog ozljede otpao Nedim Remili, a prvog dana 2022. godine Gille je saznao kako na EP-u neće moći računati niti na Luku Karabatića (33).

Mlađi brat Nikole Karabatića (37) jedan je od najvažnijih aduta 'Les Expertsa', sjajni pivot već godinama drži obranu francuske reprezentacije i praktički je nezamjenjiv. No, Luka već neko vrijeme ima problema s ozljedom mišića, a posljednji pregled magnetskom rezonancijom nije donio dobre vijesti. 

Ozljeda nije sanirana te Luka Karabatić definitivno otpada s popisa i neće moći pomoći svojoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu.

Gille je kao zamjenu pozvao Thea Monara iz Nantesa.

Dobre su to vijesti i za hrvatske rukometaše jer 'kauboji' prvi krug EP-a igraju u skupini s Francuzima i natjecanje otvaramo baš utakmicom protiv 'Les Expertsa', 13. siječnja u mađarskom Szegedu od 20.30 sati. Uz Francusku i Hrvatsku, u skupini su još Srbija i Ukrajina. Protiv Srba igramo 15. siječnja, a s Ukrajincima 17. siječnja.