čistka u hajduku?

Točno u podne na Poljudu je zakazana izvanredna 'presica'; Damir Burić je već bivši?

16.12.2019 u 10:23

Bionic
Reading

U Hajduku se spremaju velike promjene, u 12 sati predsjednik 'bilih' Marin Brbić obratit će se javnosti na izvanrednoj konferenciji za medije, a očekuje se kako će predstaviti pojačanja u vodstvu kluba. No, najveća je nepoznanica ostaje li Damir Burić i dalje trener 'bilih'

Hajduk je u 19. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na Poljudu u nedjelju pobijedio Istru 2:1, no nakon susreta je i dalje previše pitanja ostalo 'visiti u zraku'. Većina nepoznanica trebala bi biti razriješena danas točno u podne za kada je na Poljudu zakazana izvanredna konferencija za medije.

Najvažnije neriješeno pitaje je ono hoće li Damir Burić i dalje ostati na klupi. Iz njegovih se izjava proteklog tjedna dalo naslutiti kako je svjestan da mu se sprema 'puška'.

'Pravu priliku u Hajduku nikad nisam dobio, bez obzira na pobjede. Ja nisam osjetio dobrodošlicu, a vi ste vidjeli momčad koja je bila prva na ljestvici. Pored svega je bilo bušenje na sve strane. Ja sam to prihvatio kao normalno i tako ću nastaviti', kazao je trener Hajduka Damir Burić uz dodatak:

'Ako me pitate ostajem li nakon Istre, mogu samo kazati da ste pitanje postavili krivoj osobi. Predsjednik se na početku tjedna očitovao na tu temu, mene ostalo ne zanima, ni tko dolazi, ni kada...'

Nakon utakmice i pobjede protiv Istre Burić je malo ublažio retoriku te je prokomentirao glasine da napušta Hajduk, odnosno svoju budućnost na klupi splitskog sastava.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva Liga, 19. kolo, HNK Hajduk - NK Istra 1961 Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Nemam saznanja o tome. Gušt mi je da smo stvorili jedno zajedništvo, izgaranje na terenu, veliku volju i želju. To me veseli. Vidio sam da me momčad slijedi i da je momčad sto posto iza mene i to me veseli', kratak je bio Burić.

A predsjednik Brbić bi, prema neslužbenim najavama, danas trebao obznaniti pojačanja u klupskom vodstvu. Navodno bi novi sportski direktor trebao postati Mario Stanić, njegov asistent trebao bi biti Ivan Kepčija, a prvi kandidat za novog trenera - ako se pita navijače i dio čelnika - je Igor Tudor.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo