Luciano Spalletti

Talijani pronašli novog izbornika, ali pojavio se problem 'težak' čak tri milijuna eura

18.08.2023 u 09:15

Bionic
Reading

Talijanski nogometni savez (FIGC) i Luciano Spalletti postigli su dogovor da on naslijedi Roberta Mancinija na mjestu izbornika 'azzurra', tvrde talijanski mediji

Kako piše Gazzetta dello sport, Luciano Spalletti (64), koji je bio prvi izbor FIGC-a, potpisat će trogodišnji ugovor, do rujna 2026. godine.

Gazzetta dello sport dodaje da je Spalletti 'popustio' nakon nekoliko telefonskih razgovora s predsjednikom FIGC-a Gabrieleom Gravinijem s kojim će se sastati danas kako bi finalizirali njegov ugovor.

Nakon imenovanja, koje bi moglo biti formalizirano u subotu, Spalletti bi u ponedjeljak trebao održati svoju prvu konferenciju za madije kao trener, prenosi sportski dnevnik.

Nakon što je osvojio naslov prvaka Italije s Napuljem u svibnju, 64-godišnji Spalletti je napustio mjesto u tom klubu. Sad bi trebao preuzeti reprezentaciju koja se unatoč europskom naslovu 2021. godine nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo 2022. u Katru.

Imat će samo nekoliko dana da se pripremi za dvije ključne utakmice za 'azzurre' ako žele izboriti plasman na Euro 2024., najprije 9. rujna u Sjevernoj Makedoniji i protiv Ukrajine u Milanu tri dana kasnije.

Pregovore sa Spallettijem zakomplicirala klauzula u njegovom ugovoru koji ga još uvijek veže za Napoli, do lipnja 2024. godine, a prema kojoj se klubu treba isplatiti odšteta od tri milijuna eura ako on prihvati novu funkciju.

Predsjednik i vlasnik Naplesa Aurelio De Laurentiis upozorio je FIGC da se neće odreći ove naknade, koja se svaki mjesec smanjuje za 250.000 eura, zbog 'načelnog pitanja'.