TEŠKA OZLJEDA

Strava i užas! Ostao paraliziran za vrijeme meča

Bionic
Reading

Dogodila se tragedija u polufinalu Espírito Santo State Jiu-Jitsu Championship BJJ turnira, nakon kojeg bi 15-godišnji grappler Gabriel Diniz mogao zauvijek ostati paraliziran.

Četiri godine stariji Wesley Marques iz top pozicije je uhvatio mladića za kimono kako bi ga prebacio, no na žalost, nije došlo do potpune rotacije i nastradao je vrat.

Kasnije se ispostavilo da mu je oštećen treći i četvrti kralježak, i čak ni nakon dvije operacije, kojima su liječnici pokušali izravnati kralježnicu i ukloniti komadiće kostiju, nije sigurno hoće li se on ikada pomaknuti od stanja u kojem se nalazi sada - može tek lagano micati ramenima i ima lagani osjećaj u nogama.


Diniz se nalazi u ozbiljnom no stabilnom stanju a u međuvremenu se raspravlja o tome je li u ovom slučaju trebalo biti dozvoljeno da se on natječe sa četiri godine starijim protivnikom.

Brazilski Jiu Jitsu Savez očito smatra da ne pošto su savjetovali Espirito Santo State Jiu Jitsu savez da više ne dopuštaju maloljetnicima da nastupaju na odraslom nivou.

Scena koju nitko ne želi vidjeti na borilačkim natjecanjima