IZNESEN NA NOSILIMA

Strahovita nesreća Marka Webbera na Interlagosu!

30.11.2014 u 22:36

Bionic
Reading

Bivši F1 vozač Mark Webber doživio je težak sudar na posljednjoj utrci sezone u WEC prvenstvu izdržljivosti, no iz Porschea javljaju da je zdravstveno stanje Australca dobro...

Automobilistička sezona je pri kraju, ali drame ne nedostaje. Na posljednjoj utrci WEC prvenstva izdržljivosti, čija je glavna utrka '24 sata Le Mansa' u lipnju, doživio je žestoku nesreću Mark Webber za volanom Porschea.

Na brzom i opasnom završnom dijelu kruga na brazilskom Interlagosu, gdje je svojedobno doživio i težak sudar dok je vozio Formulu 1, došlo je do kontakta s Mateom Cressonijem u Ferrariju te se nakon toga Australac zabio u ogradu pri velikoj brzini.

Porsche se zapalio nakon nesreće no djelatnici na stazi uspjeli su ugasiti požar na vrijeme. Webber je iznesen na nosilima, ali pri svijesti. Porsche je putem Twittera potvrdio da je njegovo zdravstveno stanje dobro. U ambulanti mu nisu ustanovljene teže ozljede.


Osim teške F1 nesreće na ovoj istoj stazi 2003. godine te još i gore u Valenciji 2010. godine, Webber je i u utrkama izdržljivosti već imao jedan jeziv, još puno gori trenutak 1999. godine u Le Mansu kada je njegov automobil zbog pogreške u dizajnu doslovno uzletio, ali srećom, sve je te incidente uspio preživjeti bez ozljeda.