DALI SI TRUDA U MARCI

Što su sve napisali o njemu, vjerojatno je i Luku Modrića ostavilo u čudu

23.04.2024 u 09:14

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, 38-godišnji Luka Modrić u nedjeljnom El Clasicu i pobjedi Reala 3:2 nad Barcelonom dobio je punu minutažu, a za svoj nastup na Santiago Bernabeuu dobio je i treću najvišu ocjenu (7,3) među Kraljevima. Nije nevažno i to što je imao kapetansku vrpcu oko ruke

Ostaje li Luka Modrić u Realu ili ne, odgovor znaju samo igrač i čelnici slavnog madridskog kluba, koji grabi k naslovu španjolskog prvaka, ali i lovi i trofej pobjednika Lige prvaka.

Naime, na kraju sezone Modriću istječe aktualni ugovor, a prema dostupnim informacijama, njegova je želja nastaviti s karijerom. Gdje? To je pitanje. Ustvari, odgovor se zna. Modrić bi želio nastaviti u Realu, ali sigurno da bi on želio i veću minutažu.

Ali odgovor na to pitanje odgovor moraju dati predsjednik Reala Florentino Perez, odnosno trener Carlo Ancelotti.

Međutim znakovit je tekst u Marci, izuzetno utjecajnom španjolskom sportskom dnevniku, koji je Modriću posvetio veliki tekst, proglasivši hrvatskog igrača najvećom 'desetkom' kluba.

'Modrić želi ostati u klubu i buni se svojim nogometom protiv svih koji nagađaju da će ga napustiti 30. lipnja. Njegove igre protiv Manchester Cityja i Barcelone dokazuju da je daleko od mirovine na koju bi netko mogao pomisliti zbog godina koje nosi na leđima. Hrvat iz utakmice u utakmicu pokazuje da je jedinstven nogometaš i rasprava u Realu počela se rasplamsavati. Iako su svi u Realu njegov odlazak shvaćali kao gotovu stvar, njegove izvedbe, želja da nastavi i činjenica da nikakvih razgovora nema znače da nijedan scenarij nije isključen.

Modrić je bio iznenađenje Carla Ancelottija u početnih jedanaest El Clasica i odigrao je izvanrednu partiju. S kapetanskom vrpcom, Luka je bio nogometni i duhovni vođa momčadi koja je na kraju srušila Barcelonu i zavladala LaLigom. Odigrao je cijelu utakmicu bez ikakvih znakova slabosti. Carlo je radije s terena prethodno maknuo Kroosa, Vinija i Rodryga, umorne nakon borbe na Etihadu, nego Modrića koji inzistira na suprotstavljanju onima koji uvijek iznova ponavljaju da ima 38 godina i da je došlo vrijeme za njegovo odstupanje.

Najbolja desetka u povijesti Real Madrida prije godinu dana produžio je ugovor nakon razgovora s Florentinom Perezom. Modrić je želio nastaviti suradnju i predsjednik je na stol stavio isti ugovor koji je imao. Pitanje je hoće li se ta formula ponoviti i ove sezone. Za sada dvije strane nisu sjele za stol i ne zna se što će biti s Modrićevom budućnošću, iako se za konačni ishod neće čekati još dugo, s obzirom na to da je do kraja sezone još mjesec i pol.

Luka već neko vrijeme razmišlja o svojoj budućnosti, a na stolu ima dosta ponuda, među kojima je i ona iz zagrebačkog Dinama, koju je MARCA objavila. Lani ga je Arabija mamila sa 100 milijuna eura, ali Hrvatu je uvijek prioritet bio nastavak u Real Madridu. Scenarij se ponavlja 2024. godine, iako je istina da je Luka još više razmislio o svojoj odluci. Modrić ne želi ugovor samo zato da bi ostao u Realu, već zato što se osjeća korisnim i važnim za momčad. I iako je istina da ove sezone ne igra onoliko koliko je očekivao, pokazao je da je i dalje kapitalac Madriđana. Luka je također naučio da nije potrebno započeti svih 60 utakmica sezone da bi bio važan igrač. Što se najbolje vidjelo proteklog tjedna.

  • +31
Real Madrid - Barcelona, španjolska liga, 21.4.2024. Izvor: EPA / Autor: DANIEL GONZALEZ

Santiago Bernabeu uopće ne dvoji oko toga bi li Modrić trebao ostati. Plješće mu se na svakoj utakmici iz ljubavi i divljenja koje budi svojim talentom. Modrić (38) je i dalje ključan svaki put kad zaigra. Zato produženje ugovora s njim nije ludost, posebice doda li se njegovoj nogometnoj vrijednosti značenje koje ima u svlačionici. Momčad je u fazi transformacije, Kylian Mbappe je pred vratima svlačionice, a mladi igrači Reala i dalje trebaju smjernice igrača kao što su Modrić i Toni Kroos, uzori momčadi', zaključuje se u tekstu.