SK U JEDRENJU

Stipanović i Mihelić treći i četvrti u Laseru

27.04.2013 u 18:15

Bionic
Reading

Na regati Svjetskog jedriličarskog kupa u Hyeresu Tonči Stipanović i Daniel Mihelić osvojili su treće i četvrto mjesto u Laseru, peto su zauzeli Pavle Kostov i Petar Cupać u 49eru, a šesto Šime Fantela i Igor Marenić u 470

Kišno, oblačno, s vrlo slabim vjetrom u prvom dijelu dana, tako je nažalost prošao finalni dan natjecanja na regati Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu. Šteta što su se vremenski uvjeti složili tako da je izostao malo onaj onaj adrenalin finalnog dana, pogotovo su stradali laseraši koji su jedrili praktički po bonaci.

U tromeču s Australcem Tomom Burtonom i Brazilcem Robertom Scheidtom Tončiju Stipanoviću pripalo je u konačnici treće mjesto ukupnog poretka. Naravno, nakon što je vodio flotu cijelog tjedna ostaje malo gorak okus u ustima, no treće mjesto veliki je rezultat našeg kormilara, potvrda sjajne forme, a posebno raduje da je drugu godinu zaredom u Hyeresu među najbolja tri.

'Bili su jako teški uvjeti, na kraju sam treći, nisam nijedan plov uspio složiti, sve sam vozio u krivo, sreća da sam imao toliku prednost u bodovima da sam ostao treći. Šteta, ovaj drugi plov nije sličio u ništa, to nisu bili uvjeti za nikakav sport, a kamoli jedrenje, ali eto, nema veze, dobro je', kritičan je bio Stipanović

A velike čestitke za današnje jedrenje idu Danielu Miheliću, koji je pobijedio oba plova za odličja za Laser! Daniel je tako regatu završio na odličnom četvrtom mjestu.

'Osjećaj je predobar, stvarno nisam očekivao ovo danas. Rekao sam jučer dat ću sve od sebe, maksimalno ću se koncentrirati, uspjelo mi je, dva puta sam ušao prvi u cilj i jako sam zadovoljan jer sam napredovao s osmog na četvrto mjesto. Stvarno sam prezadovoljan', kazao je Daniel.

Pobjeda je pripala Australcu Burtonu.

Dugo su čekali na moru 49er-i na start svog finala, koji je zbog nedovoljno vjetra kasnio puna tri sata. Pavle Kostov i Petar Cupać ostali su na visokom petom mjestu, što je jedan od najboljih njihovih rezultata dosad u šest godina u klasi 49er.

'Htjeli smo malo više u ovom finalu, ali ne treba tražiti kruha povrh pogače. Ovo je jedan od naših najboljih rezultata ikad, puno smo napredovali, pitanje je samo trenutka kad će sve sjesti na svoje mjesto i kad ćemo uzeti i medalju. Jako smo zadovoljni i sretni se vraćamo kući', rekao je Cupać.

Šime Fantela i Igor Marenić zauzeli su šesto mjesto u klasi 470. Za prvu regatu nakon osam mjeseci stanke – više nego dobro!

'Zadovoljni smo, u medal race smo ušli s osmim mjestom, dobili smo dva mjesta, iskusili smo novi format jedrenja, sve u svemu, odlična prva regata nakon Olimpijskih igara. U prvih deset smo završili što nam je bio cilj, tako da je sve pet', komentirao je Fantela

Sljedeće natjecanje na kojem ćemo pratiti hrvatska olimpijska jedra bit će prva regata nove Europske lige, na jezeru Garda u Italiji za desetak dana.