Priopćenje HOO-a o Čustu

Stigle vijesti o zdravstvenom stanju trenera hrvatske olimpijske streljačice Snježane Pejčić; završio je u bolnici i ostaje na odjelu intenzivne njege

26.07.2021 u 13:54

Bionic
Reading

Iz Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) odlučili su se oglasiti priopćenjem nakon što je hospitaliziran trener streljaštva Sene Čuste

Nakon što je iz Tokija stigla vijest kako je hospitaliziran trener streljaštva Sene Čuste – inače trener hrvatske olimpijske streljačice Snježane Pejčić - iz HOO su izvijestili javnost o njegovu zdravstvenom stanju.

Podsjetimo, Seno Čusto (66) završio je prije četiri dana u bolnici nakon što mu je pozlilo tijekom vožnje autobusom.

Priopćenje, koje je odaslao šef Misije HOO-a na Olimpijskim igrama u Tokiju, Damir Šegota, prenosimo u cijelosti:

U ponedjeljak, 26. srpnja 2021. godine u 14 sati, hrvatsko izaslanstvo u sastavu: šef Misije HOO-a na Olimpijskim igrama Damir Šegota, šef medicinskog tima HOO-a dr. Dinko Pivalica, član medicinskog tima HOO-a dr. Igor Borić te veleposlanik Republike Hrvatske u Japanu i olimpijski ataše Dražen Hrastić, posjetilo je u tokijskog bolnici hospitaliziranog člana olimpijske delegacije, trenera Senu Čustu. U konzultacijama s medicinskim timom sveučilišne bolnice Showa University Toyosu, na čijem je Odjelu intenzivne njege zaprimljen hrvatski trener, iznesen je detaljan slijed događaja povezanih s njegovim zdravstvenim stanjem. Prema navedenome, tijekom proteklih dana pojavile su se komplikacije koje su dovele do pogoršanja zdravstvenog stanja Sene Čuste i za ishod njegova stanja ne mogu se dati precizne prognoze.

Gospodin Seno Čusto ostaje do daljnjega na skrbi i intenzivnoj njezi spomenute bolnice, uz stalni nadzor japanskih liječnika i kontrolu navedenih liječnika hrvatske olimpijske delegacije u Tokiju.

Ovim putem Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izražava duboku zahvalnost liječničkom timu tokijske bolnice Showa University Toyosu jer je osigurao sve što je bilo u njegovoj moći da se osigura što bolji zdravstveni tretman hospitaliziranog hrvatskog trenera Sene Čuste. Zahvalnost iskazujemo i Hrvatu koji živi u Japanu, gospodinu Svenu Bjelanu, koji je stalna veza između hrvatske olimpijske delegacije i liječničkog tima tokijske bolnice.

O razvoju situacije u vezi sa zdravstvenim stanjem trenera Sene Čuste javnost će pravodobno obavještavati članovi Misije HOO-a i liječničkog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju. (hoo)