SP U PERUU

Fran Skračić naciljao još jednu svjetsku medalju; osim srebra, sad ima i broncu

26.09.2023 u 16:14

Bionic
Reading

Nakon srebra u ležećem stavu, hrvatski strijelac Fran Skračić ponovo se popeo na postolje na Svjetskom prvenstvu u para streljaštvu koje se održava u Limi, osvojivši broncu u disciplini 10m zračna puška stojeći za slijepe i slabovidne.

Skračić je u kvalifikacijama bio šesti, no u finalu je još jednom pokazao svoju kvalitetu osvojivši broncu sa 189.9 krugova.

Zlato je osvojio Španjolac Ager Solabarrieta Txakartegij sa 214.1 krugova, osvojivši još jedno zlato nakon što je pobijedio i u ležećem stavu, dok je Poljakinja Barbara Moskal bila je druga sa 211.0 pogođenih krugova.

Podsjetimo, Skračić je prvog dana natjecanja osvojio srebro u disciplini 10m zračna puška ležeći.

'Naporno smo se spremali za ovo svjetsko prvenstvo, a ti napori su urodili plodom zbog čega smo jako sretni i ponosni. U kvalifikacijama stojećeg stava nisam bio prezadovoljan rezultatom i samom izvedbom, ali s obzirom da sam tijekom meča imao zdravstvenih problema, bilo je važno ući u finale. U finalu sam bio smireniji i fokusiraniji što je urodilo plodom s obzirom da nam je stojeći stav sekundaran. Pomalo smo iznenađeni postignutim rezultatom u stojećem stavu koliko god smo priželjkivali dobar rezultat', kazao je član Streljačkog kluba invalida rada - Zagreb.

'Želim se zahvaliti streljačkom klubu invalida rada-Zagreb, Streljačkom klubu Kustošija, kao i najboljim trenerima na svijetu treneru Damiru Tješinskom i Tomislavu Laziću začetniku VI streljaštva za slijepe u Hrvatskoj i svima koji su vjerovali u mene', dodao je.

Damir Bošnjak je zauzeo 34. mjesto discipline P3 (25m pištolj) s rezultatom od 520 krugova, dok je Rudolf Petrović u disciplini R5 (10m zračna puška ležeći – SH2) sa ostvarenih 626.3 krugova osvojio 54. mjesto.

SP se održava u zračnoj bazi u Limi, koja je i dom peruanskih zračnih snaga. Ovo je deveto izdanje SP-a i prvo koje će se održava u Americi. Ujedno je to i treći veliki međunarodni streljački parasportski događaj koji se održava u Peruu nakon Svjetskog kupa u Limi 2021. i Parapanoameričkih igara 2019.

Na prvenstvu nastupa više od 260 natjecatelja iz 54 zemlje svijeta, a hrvatske boje brane tri strijelca Rudolf Petrović, Damir Bošnjak i Fran Skračić.