Vikend Vatrenih by psk

Stanišić o danima kad su ga pozvale Njemačka i Hrvatska: Nisam mogao vjerovati...

03.04.2024 u 08:57

Bionic
Reading

U emisiji 'Vikend Vatrenih powered by PSK', koja je prikazana na kanalu MAXSport, hrvatski reprezentativac Josip Stanišić govorio je o posudbi iz Bayerna u Bayer iz Leverkusena, ali i o tome kako je donio odluku da ne igra za Njemačku, nego za Vatrene

U razgovoru za MAXSport u emisiji 'Vikend Vatrenih powered by PSK', hrvatski reprezentativac Josip Stanišić između ostalog je govorio o tome kako je došlo do posudbe iz minhenskog Bayerna u Bayer Leverkusen - vodeću momčad Bundeslige - a dotakao se i dana u kojem je doznao da će zaigrati za A reprezentaciju Hrvatske.

Iako je rođen i odrastao u Münchenu, od malih nogu sanjao je da zaigra za Vatrene. No kao nadarenog braniča zapazili su ga iz Nogometnog saveza Njemačke te je tako dobio poziv u njihove mlade selekcije. Ali ipak je srce prevagnulo jer praktički u isto vrijeme pozvala ga je i Hrvatska.

'Igrao sam jednom za U19 reprezentaciju Njemačke i tad je tako ispalo. Njemačka me prva pozvala, ali tad me i Hrvatska zvala... No iz Njemačke su potvrdili da ću igrati i onda nisam mogao više otkazati. Tad se pisalo da ne želim igrati za Hrvatsku, ali to nije istina', ispričao je 24-godišnji Stanišić, no zbog ozljede nije mogao nastupiti za U21 reprezentaciju Hrvatske, ali je ubrzo stigao poziv iz A selekcije.

Naravno, dobro pamti taj poziv da zaigra za A reprezentaciju Hrvatske i tko mu je javio tu vijest:

'Tad me nazvao Stipe Pletikosa i rekao mi da će me zvati za A reprezentaciju. Sjećam se toga, bio sam s cijelom familijom u autu i nisam očekivao da će me nazvati. Bio je na spikeru i svi su čuli… Ja sam se, kad me pozvao, jednostavno smijao i nisam mogao vjerovati, a pokraj sebe vidio sam sestru kako plače, tata isto nije mogao vjerovati i plakao je, a i mama također. To je jedan od najljepših trenutaka u mom životu', ispričao je Stanišić te u šali voli reći da mu je lakše igrati nogomet nego razgovarati na hrvatskom.

Cijeli intervju pogledajte u prilogu:

Vikend Vatrenih powered by PSK: Josip Stanišić Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport