TEŠKO MU JE

Srušio rekord svoje domovine, ali nije mogao slaviti: Najgora godina u našim životima, strašno za gledati!

25.02.2023 u 07:33

Bionic
Reading

U idealnom svijetu, skijaš - skakač Yevhen Marusiak bio bi u potpunosti usredotočen na Svjetsko prvenstvo u nordijskom skijanju, ali on misli stalno na svoju domovinu Ukrajinu

Ukrajinski skijaški skakač Yevhen Marusiak detaljno je opisao kako mu se život promijenio od ruske invazije na Ukrajinu, dok se priprema za nastup na na Planici.

Marusiak je nedavno postigao novi ukrajinski nacionalni rekord nakon leta od 210 metara na Svjetskom kupu na Kulmu. Trebalo je to biti vrijeme za slavlje, ali 22-godišnjak neprestano razmišlja o ratu koji se događa u njegovoj domovini.

'Ovo je vjerojatno najgora godina u našim životima, ne samo za mene nego i za svakog Ukrajinca, mislim', rekao je za Eurosport.

'Bilo je jako tužno čuti da je naša zemlja napadnuta, i to je jako strašno i strašno gledati.'

Marusiak želi biti među 30 najboljih skakača kada se ovaj tjedan natječe u Planici. Kvalifikacije za mušku disciplinu HS102 održavaju se u petak, a medalje se dijele u subotu.

Ukrajinac se želi usredotočiti na zadatak i zaboraviti na ono što se događa kod kuće, čak i ako je to samo na trenutak.

'Rat u 21. stoljeću je strašan. Trebamo zaustaviti rat. I trebamo mir i slobodu za sve nas. Hvala svima koji vjeruju u Ukrajinu, i hvala svima koji nas podržavaju kada skačemo. Hvala Bogu, u mom gradu je sve mirno, samo se ponekad čuju rakete kako lete, a drugih strašnih stvari nema. Ali prilično sam siguran da ne treba puno da se moj grad uništi u nekoliko sekundi.'