HOĆE LI IM UPALITI?

Srbija ima tajno oružje za odlazak na SP i traži dopuštenje Fife!

20.09.2016 u 18:35

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama španjolskih medija, Srbija je zatražila od Fife dopuštenje za uvrštavanjem u reprezentaciju Bojana Krkića. Svojedobno veliki talent Barcelone odigrao je jednu utakmicu u dresu Španjolske i pitanje je što će sada odlučiti krovna svjetska nogometna organizacija...

Daroviti 26-godišnji nogometaš rođen je u Španjolskoj i prošao je kroz Barcelonin omladinski pogon te se pokušao nametnuti u seniorskoj momčadi katalonskog kluba, no uz Messija i društvo nije se uspio naigrati pa je karijeru nastavio na posudbama u Milanu i Ajaxu, da bi zatim 2014. godine potpisao za Stoke City za koji igra i ove sezone.

Krkić se nije uspio nametnuti ni u španjolskoj reprezentaciji iako je prošao U17 i U21 omladinske kategorije. Odigrao je tek jednu službenu kvalifikacijsku utakmicu protiv Armenije 2008. godine, a kasnije više uopće nije korišten.

Prema pisanju španjolskih medija, Krkić bi se mogao ove jeseni vratiti na reprezentativnu scenu, ali ne u dresu Furije, već srpske izabrane vrste.

Naime, iz Srpskog nogometnog saveza navodno su zatražili od Fife službeno dopuštenje uvrštenja Bojana u reprezentaciju koji možda zasad nema srpsku putovnicu, ali mu je otac Srbin i to je poveznica koja bi ga mogla odvesti u redove reprezentacije susjedne nam zemlje.

Fifa inače ne dopušta nastup igračima za jednu reprezentaciju ako su nastupili u službenoj utakmici za drugu, no u Srbiji se nadaju iznimci, jer igrač zaista nije imao nikakvu reprezentativnu karijeru u Španjolskoj. Što se samog Krkića tiče, on se javno još nije izjasnio po tom pitanju...