reakcije iz susjedstva

Srbi u šoku nakon poraza u četvrtfinalu vaterpolskog SP-a: Hrvati su nas potopili

13.02.2024 u 19:24

Bionic
Reading

Srpski mediji teško se mire s porazom njihovih vaterpolista u četvrtfinalu SP-a. Hrvatska je bila bolja, 'barakude' su slavile 15:13 i izborile polufinale

'Nekad zlatni 'delfini', a danas momčad za do četvrtfinala: Hrvati nas potopili šamarom realnosti', navodi Blic koji ističe da su dva promašena peterca u drugom poluvremenu detalj koji je donio prevagu u ovoj utakmici i presudio Srbiji.

'Delfini' su još uvijek nezreli za velika dijela! Izabranici Uroša Stevanovića u ovom spektakularnom meču nisu iskoristili dva peterca i u ključnim trenucima nisu imali snage za ozbiljno zaprijetiti protivniku. Na kraju su 'barakude' slavile u ovom ludom meču', ustvrdili su u Kuriru.

'Srbija bez polufinala SP! Hrvati potopili 'delfine'! Ništa od medalje ni ovog puta. Srbija je igrala odlično, napadala i branila se, ali jednostavno nije išlo. Dva promašena peterca i odličan golman Hrvatske Bijač riješili su pitanje pobjednika', navodi Telegraf, a za Informer su suci najveći krivci za poraz Srbije.

'Hrvatska uz suce izbacili Srbiju sa Svjetskog prvenstva', naslov je teksta u Informeru u kojem se dalje navodi:

  • +32
Hrvatska - Srbija, SP vaterpolo, četvrtfinale, 13.2.2024. Izvor: Pixsell / Autor: David Damnjanovic/PIXSELL

'Srbija je igrala sjajno na startu SP-a, ali nažalost, nije opravdala ulogu favorita protiv Hrvatske. Svemu je pridonijela i sporna sudačka odluka na kraju utakmice, a iskusnom sastavu koji predvodi Ivica Tucak veći 'poklon' nije trebao. Na minutu i pol do kraja Mandić je pucao, a Marko Bijač je dobro reagirao. Srpski vaterpolist krenuo je u obranu i tada nehotice udario protivnika. Suci su nakon time-outa reagirali, pregledali snimku i isključili Mandića bez prava zamjene. Hrvati su dobili peterac, stekli tri gola prednosti i stavili točku na utakmicu...'

Mondo pak naglašava da je njihova reprezentacija ostala bez šanse za medalju koju čekaju već sedam godina.

'Za razliku od prošlog SP-a, u Fukuoki prošle godine, kada je Srbija bila četvrta, ovog puta 'delfini' su došli do četvrtfinala. Ta faza nije preskočena ni 2022. u Budimpešti, ni 2019. u Guangzhouu, pa je bronca na SP-u u Budimpešti 2017. posljednje odličje sa Svjetskih prvenstava naše reprezentacije', piše Mondo uz napomenu kako je Srbiji 'utješna' nagrada to što je osiguran plasman na Olimpijske igre u Parizu.