igrač utakmice

Fantastični je Marko Bijač Srbima 'skinuo' dva peterca i zasluženo primio laskavu nagradu

13.02.2024 u 19:07

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti su u četvrtfinalu SP-a pobijedili Srbiju 15:13, a titulu igrača utakmice više nego zasluženo ponio je golman 'barakuda' Marko Bijač koji je sakupio deset obrana, od čega je Srbima 'skinuo' čak dva peterca u drugom poluvremenu

Marko Bijač je imao deset obrana, a posebno se istaknuo u drugom poluvremenu kad je obranio dva pokušaja Srbije iz peterca. Obranio je peterce Dušanu Mandiću i Strahinji Rašoviću.

'Moramo se dobro odmoriti i od sutra kreće priprema za polufinale, tko god dođe tamo. Vjerujem da možemo biti i bolji', rekao je Marko Bijač neposredno nakon pobjede protiv Srbije kad je primio nagradu za igrača utakmice.

  • +32
Hrvatska - Srbija, SP vaterpolo, četvrtfinale, 13.2.2024. Izvor: Pixsell / Autor: David Damnjanovic/PIXSELL

'Ušli smo u još jedno veliko polufinale. Na početku se nismo uspjeli stabilizirati u obrani, bilo je teško braniti njihove napade. Dogovorili smo se da ćemo promijeniti neke stvari u poluvremenu, stabilizirali smo se i onda u napadu kažnjavali neke njihove pogreške. Mislim da smo bili strpljivi i na kraju zasluženo pobijedili', rekao je Bijač te zaključio:

'Kad smo čvrsti u obrani i imamo agresivnost, s vremenom se otvore neke šanse. Mislim da je to ključ našeg uspjeha danas. Posložili smo obranu i tako slomili Srbiju.'