što će reći 'žuti'?

Srbi otjerali izbornika kako bi doveli Roberta Prosinečkog?!

30.10.2017 u 06:49

Bionic
Reading

Pojedini srpski mediji objavili su kako Slavoljub Muslin više nije izbornik tamošnje reprezentacije s kojom je izborio izravan plasman na SP 2018. u Rusiji. Nagađaju kako su čelnici FSS-a odlučili pod svaku cijenu angažirati Roberta Prosinečkog

Iako za sada svaku informaciju vezanu uz izbor novog izbornika nogometne reprezentacije Srbije treba uzeti s velikom zadrškom, činjenica je kako su čelnici tamošnjeg Saveza (FSS) raskinuli ugovor s dosadašnjim izbornikom Slavoljubom Muslinom i intenzivno traže trenera koji će 'orlove' povesti na SP u Rusiji sljedeće godine.

Kao prvi, a ujedno i najlogičniji izbor, srpski mediji navode Dragana Piksija Stojkovića, no on trenutno u Kini s momčadi Guangzhou ima višemilijunski ugovor i reprezentaciju bi mogao preuzeti tek nekoliko tjedana uoči SP-a. Među kandidatima je i Ljubiša Tumbaković, ali tijekom dana 'isplivao' je jedan nama posebno zanimljiv - Robert Prosinečki!

Pojedini srpski mediji tako tvrde kako je baš Prosinečki najbolji odabir za mjesto izbornika nogometne reprezentacije Srbije. Njegov mandat na klupi Azerbajdžana je završio, popularni Žuti slobodan je i na nogometnom tržištu kotira poprilično visoko. Za njega se već nagađalo da bi mogao preuzeti reprezentaciju Slovenije, a 'u igri' su bile još neke nacionalne selekcije. 

No, Prosinečki je, barem za sada, samo osluškivao tržište i skupljao potencijalne ponude. Sreća njegova, pa može birati. Izgradio je jako trenersko ime, jedan je od najpotentnijih stručnjaka mlađe generacije i sigurno je da neće dugo biti bez posla kojeg pokušava pronaći što bliže Hrvatskoj.

  • +7
Robert Prosinečki Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Baš na toj činjenici pojedini srpski mediji grade optimizam i najavljuju kako bi se Robert Prosinečki mogao odlučiti baš za Srbiju. Od 1987. do 1991. godine igrao je za Crvenu zvezdu i osvojio Ligu prvaka, a svoje prve samostalne trenerske korake učinio je baš na klupi Zvezde od 2010. do 2012. godine! Ima jako dobre veze u srpskom nogometu, poznaje situaciju i igrače, ne bi mu trebalo previše vremena da se uhoda.

U isto vrijeme sigurno je kako je san svakog trenera voditi reprezentaciju koja nastupa na Svjetskom prvenstvu, bilo bi poprilično neozbiljno ne odvagnuti ponudu i na Mundijalu vidjeti 'gdje ti je mjesto' među najboljima. Robert Prosinečki za sada se nije oglasio, sve su informacije oko njegovog angažmana na klupi Srbije na razini nagađanja, ali gdje ima dima, ima i vatre. Vidjeli smo i doživjeli već sportska čuda...