TRI VEĆ PRVOGA DANA

Spektakularna hrvatska berba medalja na EP-u!

01.05.2014 u 18:22

Bionic
Reading

Nevjerojatan prvi dan za Hrvatsku na europskom seniorskom prvenstvu u taekwondou koje se održava u Bakuu u Azerbajdžanu

Čak tri odličja osvojila je Hrvatska, najviše od svih sudionika, već na otvaranju prvenstva, a pred nama su još tri dana i čak 12 reprezentativaca koji nestrplivo očekuju svoj nastup.

Marina Sumić je u svom trećem finalu na najvećim smotrama stigla i do trećeg srebra. Vodila je i kontrolirala cijelu završnu borbu da bi sekundu prije kraja primila udarac u glavu koji je naslov europske prvakinje odnio u Švicarsku. Vedran Golec je u drugom nastupu na smotri najboljih sa starog kontinenta osvojio izvrsno drugo mjesto izgubivši finale od Bjelorusa Sille Armana Marshala. Mlada Karlovčanka Mateja Kunović je sa svojih 18 godina stigla do prve seniorske bronce. Jednu već ima sa juniorskog svjetskog prvenstva.


Četvero (Piero Marić ispao je u drugom kolu) hrvatskih predstavnika u sjajnom je danu nanizalo 11 pobjeda među kojima su padala i imena koji su 'inventar' ma pobjedničkim postoljima velikih natjecanja. Baš kad pomislimo da hrvatski taekwondaši(ce) ne mogu bolje... A medalja će u iduća tri dana gotovo sigurno biti još.

Drugog dana natjecanja na rasporedu su Lucija Zaninović -49, Iva Radoš -73, Stipe Jarloni -58 i Nikola Bojo -87 kg.

Mlada Matea se prva popela na postolje...