veliki intervju s Igorom Jovićevićem

Španjolci poludjeli za trenerom 'modrih': 'Real ga je dugo pratio i ta priča nalikuje na špijunske filmove, ali sada živi svoj san i vodi zagrebački Dinamo!'

11.05.2020 u 10:39

Bionic
Reading

Igor Jovićević se u velikom intervjuu za AS osvrnuo na svoje igračke dane i otkrio zašto nije zaigrao za prvu ekipu Real Madrida, te kako je uopće došao do jednog od najvećih klubova u povijesti nogometa

Novi trener Dinama Igor Jovićević dao je veliki intervju madridskom AS-u. Novi strateg 'modrih' se prisjetio kako je sa samo 17 godina, davne 1991. godine, dres Dinama zamijenio onim Real Madrida. AS je u uvodu napisao da je Real prije Luke Modrića imao dva mlada hrvatska veznjaka koje je htjelo pola Europe, a to su bili Robert Prosinečki i Igor Jovićević.

'Prvi se mučio s ozljedama, a drugi ima priču koja nalikuje na špijunske filmove. Potajno je potpisao ugovor i zbog klauzule mu nije bilo dozvoljeno da iz B momčadi zaigra za prvu ekipu. Sad živi svoj san, novi je trener zagrebačkog Dinama', stoji u uvodu španjolskog lista.

Jovićević je otkrio kako je to izgledalo te 1991. godine kada je stigao u Real Madrid.

'Imao sam 17 godina. Kasnije mi je Vicente del Bosque rekao da su me dugo pratili. Igrali smo Euro U-17 i bili viceprvaci, a ja sam proglašen najboljim igračem turnira. Imao sam neke ponude i bio u Veroni da završim transfer u talijanski klub. U hotelu sam vidio grupu ljudi i prepoznam Radomira Antića, počivao u miru. Bio je to Real Madrid koji je igrao na nekom turniru tamo', rekao je Jovićević pa nastavio:

'Poznavao sam Prosinečkog pa sam popričao s njim, Antićem i potpredsjednikom Zapatom. Predložili su mi da se vratim s njima u Španjolsku. Otišao sam s njima i odigrao par utakmica pod drugim imenom. Skrivali su me u hotelu dok me jedan novinar nije otkrio. Na kraju sam potpisao na pet godina', ispričao je Jovićević.

Novi trener Dinama otkrio je kako se nije uopće zamarao onime što stoji u ugovoru što se ne kraju pokazalo kao greška. Real ga je Dinamu platio milijun dolara, a u ugovoru je stajala klauzula prema kojoj, ako Jovićević odigra samo jednu minutu za prvu ekipu, mu klub mora dati ugovor vrijedan pet milijuna dolara.

'Ma imao sam 17, nisam ni znao što piše u ugovoru. Bio je to posao menadžera. Igrao sam prijateljske utakmice kod Benita Flora ili Valdana. Tek kada sam bio na odlasku sam saznao da imamo klauzulu koja kaže da ako zaigram za prvu momčad klub mora platiti ogroman novac i dati mi novi ugovor', rekao je Jovićević pa dodao:

'To je baš bila velika prepreka, ali bila su to drugačija vremena. Samo tri stranca su mogla igrati u to doba, a na mojoj su tu bili Hagi i Laudrup. Od Španjolaca bih izdvojio Gutija i Raula. Guti je genijalac. On je nogomet vidio drugačije od ostalih, a to se vidi i sada kada je trener u Almeriji. Uvijek ti kaže što misli u lice. Volim to kod trenera. Uspjet će i on i Raul.'

Jovićević je otkrio i što je bilo s Prosinečkim u Real Madridu.

'Stalno su ga forsirali da se što prije vrati nakon ozljede pa bi iste ozljede opet obnavljao. Htio je pokazati svoju vrijednost. Puno je propatio. Bio je odličan nogometaš i prijatelj', rekao je Jovićević pa se osvrnuo i na Modrića:

'Luka Modrić je jako puno napravio za moju zemlju. Na zalasku karijere je, ali brine maksimalno o sebi. Danas su nogometaši s 35 kao u moje vrijeme s 29 godina', zaključio je Jovićević.