prvi transfer

Igor Jovićević tek je preuzeo Dinamo, a već dovodi veliko pojačanje vrijedno milijun eura

28.04.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Dinamo želi dovesti reprezentativca Mauricijusa Lindsaya Rosea iz Arisa koji za njega traži milijun eura kako bi Lorientu otplatili 25 posto koliko su im dužni od idućeg transfera

Igor Jovićević tek je preuzeo prvu momčad Dinama, a već radi punom parom. Nakon što je odradio jedan od najčudnijih treninga u povijesti kluba na kojem su igrači i stožer morali držati i distancu i paziti na epidemiološke mjere, Jovićević se bacio i u potragu za pojačanjima.

Grčki mediji pišu kako Dinamo želi dovesti reprezentativnog braniča Mauricijusa Lindsaya Rosea. Rose, koji je u mlađim kategorijama nastupao za francusku nogometnu reprezentaciju, trenutno brani boje grčkog Arisa, a iako mu je cijena na Transfermarktu 550.000 eura, Grci traže dvostruko više.

Za njega je bila zainteresirana i Crvena zvezda, ali posao je propao kada su Grci zatražili odštetu od milijun eura. Iako mu je agent bivši igrač Zvezde i srpski reprezentativac Milan Biševac, sve je palo na 300.000 eura. Zvezda je nudila 700.000, a Aris tražio milijun i tu su pregovori prestali.

Sada su za Rosea zainteresirani neki klubovi iz Francuske i Poljske, ali Grci ih nisu imenovali. Aris navodno neće ići ispod milijun eura i to je glavni kamen spoticanja u svim pregovorima. Rose je tamo došao iz Lorienta prošlog ljeta i to za samo 170.000 eura, ali su Grci dužni Francuzima isplatiti i 25 posto od idućeg transfera pa zato dižu cijenu.

Ove sezone je u 33 utakmice zabio tri gola i upisao jednako toliko asistencija, a to je privuklo mnoge udvarače među kojima je i Dinamo. Ostaje za vidjeti hoće li Rose postati prvo pojačanje Igora Jovićevića i znači li to da netko i odlazi iz kluba.