ATP ŽENEVA

Šokantan poraz Medvjedeva, veteran Gasquet se nije nadao da će upravo protiv Rusa ispisati jednu od najnevjerojatnijih teniskih priča svih vremena

18.05.2022 u 11:44

Bionic
Reading

Drugi tenisač svijeta, Rus Danil Medvjedev odigrao je u utorak prvi meč nakon dva mjeseca pauze zbog operacije kile. Richard Gasquet u ovom trenutku je ipak bio prezahtjevan protivnik. Francuz je u 1. kolu ATP turnira u Ženevi slavio 6:2, 7:6 (5)

Drugi tenisač svijeta, Rus Daniil Medvedev odigrao je u utorak prvi meč nakon dva mjeseca pauze zbog ozljede. Medvjedev bio podvrgnut operativnom zahvatu otklanjanja kile, no Richard Gasquet u ovom trenutku je ipak bio prezahtjevan protivnik. Francuz je u 1. kolu ATP turnira u Ženevi slavio 6:2, 7:6 (5).

Rus je postavljen za prvog nositelja turnira, o od starta se vidjelo da to nije onaj pravi Medvjedev.

Prvi set je izgubio isuviše lako, a u drugom je uspostavio ravnotežu, no nije imao dovoljno koncentracije te je u tie-break na meč lopti protivnika napravio dvostruku pogrešku pri servisu. 

Za 36-godišnjeg Gasqueta ovo je bio fantastičan dan, jer se sada može pohvaliti kako je u karijeri nanizao pobjede protiv igraća koji su bili poredani od prvog do stotog mjesta ATP ljestvice.