VIDEO SNIMKA GOVORA

Slučajni Kukočev gaf pri ulasku u Kuću slavnih; evo koje veliko ime je zaboravio

03.10.2017 u 14:04

Bionic
Reading

U subotu 30. rujna legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč službeno je uvršten u Fibinu Kuću slavnih u Ženevi. U zanimljivom govoru zahvalio se trenerima s kojima je radio od prvih dana, roditeljima te na vrlo simpatičan način i supruzi Renati. No, jedno veliko ime je ipak zaboravio spomenuti...

Tako je 49-godišnji Toni Kukoč postao četvrti Hrvat član Fibine Kuće slavnih nakon Krešimira Ćosića, Dražena Petrovića i Mirka Novosela.

Nakon ovog izbora jasno je kako će vrlo brzo uslijediti i izbor u Kuću slavnih u američkom Springfieldu.

'Imao sam sreću igrati sa sjajnim suigračima, posebice u Jugoplastici i Bullsima. Što smo bolje igrali to je bilo luđe', rekao je Kukoč koji se u govoru posebno zahvalio trenerima kao što su Krešimir Ćosić, Slavko Trninić, Moka Slavnić, Svetislav Pešić, Duda Ivković, Pero Skansi i Phill Jackson uz naglasak na to 'kako je sretan što je imao priliku raditi s tako velikim trenerima'. Posebno se zahvalio roditeljima Anti i Radojki te na vrlo simpatičan način supruzi Renati ('Ne mogu pročitati: Piše, nemoj ovo zaboraviti spomenuti!'), donosi košarkaši portal Basketball.hr uz ekskluzivne video snimke s promocije.

Očito je Kukoč, koji iza sebe ima bogatu karijeru i kojoj, imao i tremu. Jer ipak je riječ o košarkašku koji je u karijeri osvojio tri NBA naslova s Chicago Bullsima, tri klupska naslova sa splitskom Jugoplastikom i s reprezentacijom bivše države te nakon 1992. S Hrvatskom dva olimpijska srebra, jedno svjetsko i dvije europske bronce. Ukratko neponovljiva karijera!

No, da je Kukoč zaista imao tremu govori i podatak kako se u govoru zahvalio svih velikim trenerskim imenima - osim Boži Maljkoviću kod kojeg je u Jugoplastici igrački stasao i s kojim je dva puta pokorio Europu. Slučajna pogreška koju mu nitko neće zamjeriti…

Poznato je kako su Kukoč i Maljković svih ovih godina često komunicirali te su ostali u dobrim odnosima pa je za očekivati kako će mu se Kukoč, kada se prvi puta vide, osobno zahvaliti.

Klasa 2017. (FIBA Hall of Fame)

IGRAČI

  • Mickey Berkowitz (Izrael)
  • Pero Cameron (Novi Zealand)
  • Toni Kukoč (Hrvatska)
  • Razija Mujanović (Bosna i Hercegovina)
  • Shaquille O'Neal (SAD)
  • Valdis Valters (Latvija)

TRENER

  • Dušan Ivković (Srbija)

MOMČAD

  • Dream Team (SAD)