NEMILOSRDNO TRPANJE

Slovenci visoko poletjeli na Igrama pa im se dogodila katastrofa...

16.02.2018 u 11:37

Bionic
Reading

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu slovenska hokejaška reprezentacija doživjela je težak poraz od Rusa koji nastupaju pod olimpijskom zastavom 2:8 (0-2, 1-4, 1-2)

Naši susjedi su u Pjongčang doputovali s visokim amicijama u hokeju na ledu. Zbog neigranja NHL igrača Slovenci su glasno počeli razmišljati i o medalji, a euforiju je dodatno podgrijala uvodna pobjeda u produžetku protiv SAD-a (3:2).

Ipak, Slovenci su u drugom kolu grubo prizemljeni na zemlju od prvog favorita natjecanja. Rusi su se nakon neočekivanog startnog poraza od Slovačke (2:3) uozbiljili te se iskalili na 'fantjama'.

  • +4
ZOI 2018., hokej na ledu, Slovenija - Rusija Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Bila je to prava hokejaška lekcija od samog početka. Slovenci nisu imali svoj dan, nisu pronašli način kako da pariraju, a Rusi su im nemilosrdno natrpali mrežu za konačnih 8:2.

Tako susjedi mogu zaboraviti na prvo mjesto u skupini koje direktno vodi u četvrtfinale.

Za pobjednike je Kaprizov zabio tri, Kovaljčuk dva, a Mozjakin, Barabanov i Kablukov po jedan pogodak. U slovenskim redovima strijelci su bili Mursak i Pance.

U istoj skupini američki hokejaši svladali su Slovačku sa 2:1 (1-1, 0-0, 1-0) i tako se iskupili za poraz od Slovenije u 1. kolu.

Pobjedu Amerikancima donio je dvostruki strijelac Ryan Donato (8, 43), čiji je otac Ted Donato bio drugi strijelac američke reprezentacije koja je 1992. godine na Igrama u Albertvilleu osvojila četvrto mjesto.

Slovaci su preko Andreja Kudrne došli do izjednačujućeg pogotka samo 25 sekundi nakon američkog vodstva, ali to je ostao njihov jedini pogodak.