PODSJETNIK NA RUŽAN SUKOB

Evo što sve Slovenci pišu o Jakovu Faku; jedan komentar o '21 metku i mozgu' zapalio je internet!

15.02.2018 u 16:15

Bionic
Reading

Slovenija slavi Jakova Faka koji im je donio prvu olimpijsku medalju na Igrama u Pjongčangu, a srebrno odličje hrvatskog biatlonca, koji nastupa pod slovenskom zastavom, glavna je tema u svim medijima kod naših susjeda

Jakov Fak svoju prvo olimpijsko odličje osvojio je 2010. u Vancouveru za Hrvatsku, a osam godina kasnije u Pjongčangu popeo se na jedno postolje više te je srebrom razveselio Sloveniju za koju osvaja medalje od kraja 2011.

Slovenski mediji znali su biti i kritični prema 30-godišnjem Mrkopljaninu pa nisu bili oduševljeni njegovim izvedbama u Pjongčangu u prve dvije utrke (23. i 47.), ali sada su opet puni riječi hvale za Hrvata.

Delo piše kako je Fak 'poput feniksa izrastao iz pepela i ispisao novu ekstermnu sportsku priču te kako je superiornost morao priznati samo zlatnome Johannesu Thingnesu Boeu'. Isti medij ističe mirnu ruku te podsjeća da se Slovenija s Igara sigurno vraća barem s jednom biatlonskom medaljom.

  • +3
Jakov Fak Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Uspio je napraviti željeni rezultat. Mislim da ga je zaslužio. Naporno se pripremio i na kraju radovao', izjave su trenera reprezentacije Tomaša Kosa za Delo.

Inače, Jakov Fak bio je jedan od kandidata za nošenje slovenske zastave na otvaranju Igara što su mnogi u Sloveniji kritizirali pa se on samovoljno povukao iz utrke (sukoba) za tu čast. Zato su mnogi slovenski navijači u svojim komentarima podsjetili na to te jasno poručili:

'Dajte mu zastavu u cilju,' ili 'kakva je sve sra... prošao zadnjih tjedana zbog zastave, kapa do poda Fak,' no možda najjači komentar je:

'Jakov je danas ispalio 21 metak, 20 u cilj, a jednu u mozak onih koji su sumnjali u njegovu pripadnost Sloveniji.'

Oni koji su u Sloveniji pisali i govorili protiv Faka tako će se sada dobro zamisliti.

Dnevnik isto slično piše, 'da je Fakov Fak ispisao slovensku biatlonsku bajku preciznim pucanjem, a isti portal napominje kako je 'ovo ogroman korak za njihovog biatlonca koji je prošle sezone imao velikih zdravstvenih probema'.

24.ur je izašao s naslovom 'Imamo medalju, Jakov Fak srebrni u Pjongčangu', te uz opis utrke navodi 'da je njihov natjecatelj dokazao kako je specijalist za velika natjecanja' te taj portal podsjeća da je u istoj disciplini bio svjetski prvak i da je jednu olimpijsku medalju osvojio i za Hrvatsku.