LIGA PRVAKA

Pobjeda Barce i Feyenoorda, konačno dobre vijesti za Zlatka Dalića

25.10.2023 u 21:15

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone i dalje su savršeni u skupini H Lige prvaka, treću su pobjedu upisali u trećem kolu nakon 2-1 na domaćem terenu protiv Šahtara

Od početka je Barcelona nametnula kvalitetan ritam, pritisnula suparnika i tražila brzi pogodak. No, uvodne nalete gosti iz Donjecka su odbili, kao i što su prve prave prilike Fermina Lopeza i Joaa Cancela ostale neiskorištene, ali onda je gostujuća obrana popucala.

U 28. minuti je Fermin Lopez ostao sam, ali je pogodio okvir vrata. Lopta se odbila do Ferrana Torresa koji je iz voleja zakucao u mrežu za 1-0 Barcelone. Od početka se igralo stalno na gostujućoj polovici, a nakon prvog brzo je uslijedio novi pogodak Katalonaca. Tada, u 36. minuti, odlično je s vrha šesnaesterca pucao Fermin i pogodio za 2-0.

U nastavku je Barcelona smirila svoje napade, a Šahtar je došao do zraka te smanjio u 62. minuti kada je strijelac bio Sudakov. Taj gol je potpuno oslobodio gostujuće igrače koje je po prvi puta vodio novi trener Marino Pušić. Nizao je Šahtar šanse, a najbolju za izjednačenje je imao Stepanenko u 82. minuti.

Sve do kraja Barcelona je opasno živjela. Za 2-2 je mogao zabiti i Bondar u 90. minuti, ali je domaćin ipak sačuvao gol prednosti.

Barcelona na vrhu ljestvice ima devet bodova, dok su na tri Porto i Šahtar, s tim da Portugalci imaju utakmicu manje. Belgijski Antwerp je bez bodova.

Standings provided by Sofascore

U skupini E Feyenoord je pred svojim navijačima u Rotterdamu svladao rimski Lazio 3-1. Time je nizozemski prvak na ljestvici preskočio Lazio i privremeno zasjeo na tron. Ima šest bodova, po četiri imaju Lazio i madridski Atletico koji ima utakmicu manje. Celtic je posljednji bez bodova.

Premda se prvo poluvrijeme u Rotterdamu nije odigralo u žestokom ritmu nešto bolji Feyenoord je sve naplatio s dva pogotka. Meksikanac Santiago Gimenez je pogodio suparničku mrežu u 31. minuti, kada se lijepo oslobodio suparničkog igrača, a u nadoknadi prvog dijela za 2-0 je precizan bio Ramiz Zerrouki.

Utakmica je zaključena u 74. minuti kada je Gimenez zabio svoj drugi pogodak za 3-0. U 83. minuti Lazio je došao do počasnog gola kojeg je s bijele točke dao Pedro.

Treba naglasiti kako se na terene vratio hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec koji je za Feyenoord zaigrao od 78. minute.

Standings provided by Sofascore