izazvao ogorčenje

Slavni Nijemac odlučio 'izdati' Srbe i postati novi izbornik Kosova?

24.10.2017 u 16:52

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama srpskih i kosovskih medija, Lothar Matthäus trebao bi postati novi izbornik Kosova, što se neće svidjeti navijačima Partizana kojeg je svojedobno uspješno vodio...

Matthäus je svoj vrhunac sportske karijere doživio 1990. godine kada je bio najbolji nogometaš Njemačke na SP-u u Italiji na kojem se okitio titulom prvaka svijeta.

Nakon završetka nogometne karijere okušao se danas 56-godišnji Nijemac kao trener, uz ne pretjerano mnogo uspjeha, a solidan je bio tek na klupi beogradskog Partizana s kojim je uspio ući u Ligi prvaka.

No, sada se srpska javnost digla na noge jer je procurila vijest da bi Matthäus trebao postati novi izbornik Kosova, zemlje koju u Srbiji uopće ne priznaju.

Predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokrri navodno se u ponedjeljak našao s njim na Fifinoj gala večeri u Londonu i dogovarao posao, a iako službene potvrde nema, vjeruje se da je slavni Nijemac najizglednija zamjena za Alberta Bunjakua koji je osvojio tek jedan bod u kvalifikacijama za SP u Rusiji.

Matthäus šest godina nije obavljao trenerski posao i pitanje je hoće li se s njim Kosovo usrećiti, jer Mađarska i Bugarska koje je vodio ranije nisu. U svakom slučaju, navijači beogradskog Partizana koji su imali određeni respekt prema njemu sada će ga izgubiti...