TUGA I OČAJ

Slavni klub prvi put u 111 godina ispao u niži rang, igrači bježali, kaos na ulicama

07.12.2023 u 09:36

Bionic
Reading

Jedan dio Brazila slavi, drugi tuguje, tako je to uvijek u toj nogometnoj zemlji kad završi prvenstvo Serie A

Slave naravno navijači Palmeirasa koji je obranio naslov, ali sigurno je jednako ludo i kod onih koji su u zadnjem kolu izborili ostanak u ligi.

S druge strane bijes, očaj, neizmjerna tuga, a najveća kod Santosa. Slavni klub u kojem su igrali Pele i Neymar prvi puta u 111 godina je ispao u Drugu ligu.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

U zadnjih pet utakmica Santos je osvojio sam dva boda, u posljednjoj je izgubio na domaćem travnjaku od Fortaleze rezultatom 2:1, i ostao bod iza Bahije koja je dobila Atletico Mineiro (4:1).

Nakon utakmice navijači su provalili na travnjak, a igrači pobjegli u svlačionicu dok je na ulicama grada nastao kaos. Palež automobila i autobusa, razbijanje izloga i svega što je došlo 'navijačima' pod ruku. Policija je upotrijebila suzavac, konjicu, helikoptere da bi obuzdala bijesnu masu…

Inače, pokojni Pele pomogao je Santosu da postane jedan od najpoznatijih klubova u svjetskom nogometu, momčadi koja je uživala u zlatnoj eri u 50-ima i 60-ima kada su osvojili šest naslova brazilskog prvaka. Također su osvojili Copa Libertadores, južnoamerički ekvivalent Lige prvaka, 1962. i 1963., iste godine kada su osvojili i Interkontinentalni kup, trofej za koji su se natjecale najbolje momčadi iz Europe i Južne Amerike.

Osim Pelea, iz Santos je poteklo mnoštvo izvanrednih igrača kao što su bivši napadač AC Milana Robinho, najbolji strijelac Brazila Neymar i napadač Real Madrida Rodrygo.

Standings provided by Sofascore