vraća se u tursku?

Slaven Bilić u Saudijskoj Arabiji radi sjajan posao, ali stigao mu je poziv koji se ne odbija

10.10.2023 u 12:08

Bionic
Reading

Turski velikan Bešiktaš otpustio je trenera Senola Gunesa nakon što je momčad u Konferencijskoj ligi pred svojim navijačima izgubila od Lugana 3:2, a prvi izbor za novog stratega nekadašnji je hrvatski izbornik Slaven Bilić (55)

Momčad Bešiktaša je nakon osam kola turskog prvenstva na četvrtom mjestu, ima pet pobjeda, remi i dva poraza. No trener Senol Gunes dobio je otkaz nakon što je njegova momčad pred svojim navijačima u Konferencijskoj ligi izgubila od Lugana 3:2. Bešiktaš je do 81. minute vodio 2:0, a onda do kraja susreta primio tri gola.

Gunes je dobio otkaz, a kao privremeni trener postavljen je proslavljeni napadač Burak Yilmaz (38). No Yilmaz nema iskustva te je, prema navodima turskih medija, predsjednik Bešiktaša Ahmet Nur Cebi odmah kontaktirao s bivšim hrvatskim izbornikom Slavenom Bilićem (55) koji je već vodio velikana iz Istanbula.

Podsjetimo, Bilić je od 2013. do 2015. godine bio trener Bešiktaša, vodio je momčad u 92 utakmice te ostvario 48 pobjeda, 22 remija i 22 poraza. Bio je i ostao ljubimac navijača, a i predsjednik Ahmet Nur Cebi ima sjajan odnos s njim te ga je već nekoliko puta zvao da se vrati.

Problem? Pa to što Bilić u ovom trenutku u Saudijskoj Arabiji s momčadi Al Fateh radi sjajan posao. Šesti je na ljestvici, ima samo dva boda manje od Al Ahlija, Al Ittihada i Al Nassra, momčadi koje su puno bogatije te su ovog ljeta dovele brojne zvijezde iz najjačih europskih liga (Benzema, Brozović, Kante, Jota, Mendy, Mahrez, Ospina, Fofana, Ronaldo, Mane...).

Turski mediji tvrde da Bilić, barem za sada, nije prihvatio, ali nije ni odbio ponudu 'svog' Bešiktaša. Navijači su na društvenim mrežama oduševljeni, prizivaju njegov povratak, želi ga i predsjednik...