kvalifikacije za euro 2024.

Turska u Osijek stiže desetkovana ozljedama; Vincenzo Montella ostao bez pola momčadi

10.10.2023 u 10:38

Bionic
Reading

Vincenzo Montella (49) je reprezentaciju Turske preuzeo prije dvadesetak dana, a u četvrtak će debitirati na klupi u kvalifikacijama za EURO 2024. godine protiv Hrvatske u Osijeku (12. listopada, 20.45 sati). No, od prvog dana Montellu prate veliki problemi

Možda ste pomislili da je Zlatko Dalić u problemima uoči utakmica s Turskom i Walesom. Istina, izbornik 'vatrenih' je u posljednjih nekoliko tjedana ostao bez pola momčadi - prvo se ozlijedio Mislav Oršić, a ona i Ivan Perišić, njih u ovim kvalifikacijama nećemo gledati u dresu reprezentacije. A onda, šok i nevjerica uoči okupljanja za ovaj ciklus - zbog ozljeda su otpali Andrej Kramarić, Luka Ivanušec, vrlo vjerojatno i Bruno Petković, a 'šlag na kraju' je dodao Marko Livaja koji je u nedjelju objavio da više ne želi igrati za 'vatrene'!

Nije prvi put da je reprezentacija tako desetkovana, ali Hrvatska na Opus Areni u Osijeku pobjedom protiv Turske praktički može osigurati plasman na EURO 2024. Podsjetimo, i Hrvatska i Turska imaju po 10 bodova, ali Turci su odigrali utakmicu više. Uz to su 'vatreni' u prvom međusobnom susretu u gostima slavili 2:0 golovima Matea Kovačića. I sad u četvrtak od 20.45 sati 'vatreni' mogu riješiti sve i potvrditi plasman na EP koji se sljedeće godine igra u Njemačkoj.

Nakon što je novi turski izbornik Vincenzo Montella objavio popis igrača na koje računa u ovom ciklusu sigurno je i Zlatko Dalić barem malo odahnuo. Iako se ne treba naslađivati tuđom nesrećom... Jer dojam je da su Turci, barem što se ozljeda i otkaza igrača tiče, prošli daleko lošije od nas.

Naime, za utakmicu s Hrvatskom Montella je ostao bez standardnog stopera Caglara Soyuncua (Atletico Madrid), a duže vrijeme ne može računati niti na zvijezdu Real Madrida Ardu Gülera. Za ovaj ciklus otpao je i standardni Cengiz Under, desno krilo Fenerbahčea, a nema ni napadača Enesa Unala (Getafe), dok se prije nekoliki dana ozlijedio i prvi golman, iskusni Mert Gunok (Bešiktaš) koji je branio na svih pet dosadašnjih utakmica u kvalifikacijama.

Sva su petorica igrala za Tursku u prvom susretu protiv Hrvatske, a sada Vincenzo Montella svoj izbornički mandat započinje praktički bez pola standardne momčadi.

Standings provided by Sofascore