fifa presudila

Slaven Bilić na sudu dobio pravo bogatstvo; tužio bivši klub i sada mu na račun sjeda preko 100 milijuna

14.05.2020 u 14:50

Bionic
Reading

Al-Ittihad mora Slavenu Biliću u roku od 30 dana uplatiti 15 milijuna dolara, odnosno oko 105 milijuna kuna, zato što su mu dali otkaz prije isteka ugovora

Bivši hrvatski izbornik i legendarni 'vatreni' Slaven Bilić uskoro bi trebao postati bogatiji za čak 15 milijuna dolara, odnosno oko 105 milijuna kuna. Dok West Bromwich Albion vodi prema Premier ligi, na sudu se izborio za odštetu od bivšeg kluba.

Naime, Bilić je u veljači 2019. godine dobio otkaz na mjestu trenera Al-Ittihada iz Saudijske Arabije, a ugovor s klubom mu je vrijedio do lipnja 2021. godine. Zbog toga mu pripada odšteta od 15 milijuna dolara koju mu je sada i službeno dodijelila FIFA. Prema presudi krovne nogometne organizacije Al-Ittihad Biliću mora novac isplatiti u roku od 30 dana.

Bivši hrvatski izbornik Al-Ittihad je vodio samo pet mjeseci prije no što je dobio otkaz. Nestrpljivi arapski bogataši su s Bilićem potjerali i njegove suradnike Aljošu Asanovića, Deana Računicu, Marija Tota, Franu Leku, Danila Butorovića, Tonćija Gabrića i Ivu Katušića.

Klub je Bilića doveo nakon četiri kola sezone 2018./2019. i tada su se nalazili u zoni ispadanja sa samo jednim bodom. U idućih 16 utakmica upisali su četiri pobjede i pet neriješenih. Klub je u tom trenutku skočio samo za jedno mjesto na tablici, ali to je bilo puno premalo s obzirom na to da su u pojačanja uložili preko 30 milijuna eura.

Bilić i njegov stožer su otkaz dobili nakon poraza od Al-Hilala koji je tada vodio Zoran Mamić koji danas obnaša funkciju sportskog direktora Dinama. Mamić je tada zaradio i titulu trenera mjeseca, a Bilić krenuo u potragu za novim angažmanom. Pronašao ga je u WBA, a sada će od bivšeg poslodavca dobiti i lijepu odštetu.