SMIJEŠNE PROVJERE

Skandal na pomolu: Boltu prijeti zabrana nastupa u Riju!

22.10.2013 u 11:07

Bionic
Reading

Svjetska antidopinška agencija (WADA) dala je naslutiti da bi čak mogla i izbaciti reprezentaciju Jamajke s predstojećih velikih natjecanja, ukoliko tamošnji atletski savez ne podigne razinu testiranja na doping

WADA je testiranje na doping u ponajboljoj sprinterskoj zemlji svijeta proglasila lakrdijom, te je upozorila atletski savez Jamajke da je u ozbiljnoj utrci s vremenom, ukoliko želi zadovoljiti međunarodne standarde testiranja.

Jamajčane je 'u probleme' uvalila bivša predsjednica tamošnje antidopinške organizacije, Renee Anne Shirley, koja je otkrila da su njihovi sportaši, unutar pet mjeseci uoči početka Olimpijskih igara u Londonu prošle godine, testirani jedan jedini put i to ne putem krvnog nalaza! Shirley je napustila antidopinšku organizaciju Jamajke u veljači te godine.

Bez ovoga (početak utrke na 4.00) bi svaki SP ili Igre bili znatno osiromašeni


'Trenutno stanje je neprihvatljivo i ovo nećemo olako shvatiti. Ukoliko se ne jave da razgovaraju s nama do početka iduće godine, bit ćemo prisiljeni reagirati u skladu s pravilima. Postoje brojne opcije, ne želim još o njima govoriti. Ali da, postoji i opcija izbacivanja sa svih međunarodnih natjecanja,' rekao je šef WADA-e John Fahey za britanski Daily Telegraph.

Podsjetimo, ranije ove godine, uoči Svjetskog prvenstva, čak je pet jamajčanskih atletičara bilo pozitivno na doping testu. Asafa Powell i Sherone Simpson još uvijek čekaju svoje zaslužene kazne za pozitivan dopinški nalaz, dok je Veronica Campbell-Brown prošla samo s javnom opomenom!