EUROPSKO PRVENSTVO

Sjajne vijesti: Elena Vorobeva dijeli prvo mjesto, Bruno Gašpić je peti

20.02.2024 u 22:11

Bionic
Reading

Hrvatska jedriličarka Elena Vorobeva nalazi se na diobi prvog mjesta nakon trećeg dana Europskog prvenstva u Ateni u olimpijskoj klasi ILCA 6 (Laser Radial), dok je Bruno Gašpić na petom mjestu olimpijske klasi ILCA 7 (Laser Standard)

U Ateni se trenutačno održava Europsko prvenstvo za seniorke i seniore u olimpijskim klasama ILCA 6 i i ILCA 7, te prvenstvo u neolimpijskoj disciplini ILCA 6 za muškarce. EP u Grčkoj ujedno je i kvalifikacijska regata za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine gdje jedriličari love po dva kontinentalna mjesta.

Nakon EP-a, na regati u Hyeresu, dijelit će se još jedna olimpijska norma za koju konkuriraju jedriličari iz cijeloga svijeta.

Trećeg dana natjecanja, vjetar je napokon konačno počastio Atenu, pa su održana po dva plova u svakoj klasi.

U ženskoj konkurenciji u klasi ILCA 6 vode Litvanka Viktorija Andrulyte i hrvatska jedriličarka Elena Vorobeva sa po tri boda. Mađarica Maria Erdi je treća sa 6 bodova, a zatim slijede Dankinja Anne Marie Rindom (7), Francuskinja Louise Cervera (7)...

Hrvatska jedriličarka Ursula Balas drži osmo mjesto, Petra Marendić je 24., Sandra Lulić drži 59. poziciju, Petra Mastelić je 67., dok je Tea Peteh na 83. mjestu.

U klasi ILCA 7 hrvatski jedriličar Bruno Gašpić je zauzeo peto i šesto mjesto i trenutačno se nalazi na petoj poziciji sa 11 bodova u konkurenciji 136 jedriličara.

Milan Vujasinović drži 35. mjesto, Tonči Stipanović je 69., Božidar Golubić 75., dok je Antun Tomašević 87.

U vodstvu je Izraelac Omer Vered sa 7 bodova nakon prva dva plova, osvojivši peto i drugo mjesto.

Regata traje do petka kada je na rasporedu Medal Race.